Hoppa till huvudinnehåll

Kryssarklubbens årsbok 2021

Skepparens handbok – Akut sjukvård ombord, heter Svenska Kryssarklubbens årsbok för 2021. Boken behandlar det du kan behöva göra om/när någon i besättningen skadar sig eller blir sjuk ombord när ni är ute med båten.

Ofta finns hjälp ett telefonsamtal bort, men ibland ligger man långt ut i skärgården eller är på väg över oceanen och du måste agera på egen hand. Råden i boken täcker allt från omedelbara åtgärder till hur du agerar med upp till två veckor från hjälp. Det finns också gott om råd om förebyggande åtgärder.

Ämnesurvalet är brett från sjösjuka och första hjälpen, hjärt/lung-räddning och hur man tar hand om brännskador, över infektioner och ryggskott till att klara en förlossning ombord. Texterna är skrivna av Nina och Pär Olofsson som är pensionerade överläkare, erfarna långseglare med två Atlantöverfarter och aktiva sjöräddare. 

Det är 164 välpackade sidor med hundratals tydliga illustrationer från långseglaren Olle Landsell. Det är en ytterligt matnyttig bok som bör finnas till hands i varje båt, att plocka fram när den behövs...

Boken skickas till alla fullbetalande medlemmar tillsammans med På Kryss nummer 3-2021 i början av maj. 

Just nu har vi ett förmånligt erbjudande på medlemskap där bland annat årsboken 2021 ingår. Läs mer här: Erbjudande på medlemskap

Svenska Kryssarklubbens årsbok 2021

Dela i sociala medier