Friluftsliv ger Folkhälsa

Svenska Kryssarklubben är en av 25 organisation som deltar i kampanjen ”Friluftsliv ger Folkhälsa” under 2017. Vi vill tillsammans visa på hur brett friluftsliv är och också berätta vad friluftsliv betyder för den enskilda personen.

Svenskt Friluftsliv ser med oro på vad inaktiviteten innebär för vår befolkning. Många barn och unga får inte idag tillgång till rörelse i skolan – vi ser att våra livsmönster mer och mer rör sig bort ifrån aktivitet och friluftsliv. 

Därför genomför Svenskt Friluftsliv tillsammans med 25 friluftsorganisationer, där bland annat Svenska Kryssarklubben ingår, en ca 10 månader lång kampanj för att inspirera människor till att utöva friluftsliv. Kampanjen pågår mellan den 14 februari och 5 november 2017. #friluftslivisverige #friluftsliv

På Facebook-sidan ”Friluftsliv i Sverige” vill vi tillsammans visa på hur brett friluftsliv är och under kampanjen kommer ni att möta många olika personer som berättar vad friluftliv betyder för just dem. 

Först ut att berätta om vad friluftsliv personligen innebär är vår tidgiare statsminister Ingvar Carlsson. Han är en person som arbetat mycket hårt som politiker och statsminister, men som ändå avsatt tid för att vistas i naturen.

Klicka på bilden för att se filmen.

 

De personer som intervjuas på Facebook-sidan ”Friluftsliv i Sverige” kommer ifrån olika delar av Sverige och främst ifrån friluftsorganisationerna.
Vill du få kontakt med någon av organisationer finns länkar här: 

 

Länk till Svenskt Friluftslivs webbsida om "Friluftsliv ger Folkhälsa"

 

Medlemsorganisationer i Svenskt Friluftsliv:

5203

 

 

 

Skapad 2017-02-15