Hoppa till huvudinnehåll

Eskadrar 2022

Eskadrar 2022
Vi blickar nu fram mot nästa säsongen och hoppas på en sommar som inte är så störd av Coronaviruset eller något annat. Hittills är det bara ett fåtal eskaderseglingar definierade men det kan komma fler under våren.

Kanske vill du själv bli eskaderledare och genomföra din ”drömsegling” tillsammans med likasinnade. Som eskaderledare väljer du ju såväl mål som väg och tid. Kontakta eskaderkommitteen eller kansliet och berätta om dina idéer och förslag.

Eftersom båtmässan är inställd kommer eskaderseglingarna att presenteras digitalt på måndag 7/2 kl. 18:30.
Kontakta kansliet (tel. 031-69 00 69 eller e-post vastkustkretsen@sxk.se) och anmäl att du vill deltaga så får du en länk till teams.

Anmälningsformuläret kommer att finnas under rubriken Aktiviteter/Utbildningar här på webben och öppnas tisdag 8/2, dvs, dagen efter presentationen.

Årets eskaderseglingar

Danmark

Läsö under Kristi himmelfärdshelgen - 25/5 - 28/5

Ta chansen att prova på en eskader i det mindre formatet! Följ med oss och upptäck Läsö. Grilla, umgås, ta en cykel- eller busstur och helt enkelt ha det trevligt. Detta är en eskader som vänder sig till alla, såväl segel- som motorbåtar. Ett utmärkt sätt att testa på eskaderlivet för er som aldrig vågat er på detta. Erfarna eskaderresenärer är också hjärtligt välkomna. Vid otjänligt väder eller om Danmark har stängda gränser så hittar vi alternativa färdmål. Huvudsyftet, att testa eskader och ha trevligt, uppfylls alltid!

Samling på Rörö 25 maj, överfart 26 maj och avslutning på Läsö 27 eller 28 maj.

 Denna ”Prova på” eskader är gratis för nya medlemmar.
Övriga betalar 350:-

 Väl mött önskar eskaderledarna:
Ingela och Björn Johansson, bj@ebkab.se
Gittan och Svante Zetterberg, svante.zetterberg@telia.com

OBS! Anmälningsformuläret öppnar 2022-02-08.


Båtfamiljer som vill ta klivet över öppet hav"  3-6 juni

Detta är en eskader för barnfamiljer som är vana på sjön, som gärna vill vidga sina vyer men som inte är vana vid att gå på öppet hav. Detta är en eskader som kanske är startskottet till de lite längre seglingarna. Vi seglar över till Läsö på lördagen, har en dag tillsammans på Läsö och hemfärd igen under måndagen när det passar den egna besättningen.