Hoppa till huvudinnehåll

Eskadrar 2020

Er anmälan till eskader gäller först när båtavgiften är inbetald och nätanmälan är kansliet tillhanda. Anmälan till 2020-års eskadrar öppnar den 4 februari och alla anmälningar (ska även vara betalda) som kommit in när vi börjar fördela platserna den 11 februari har samma chans att komma med.

Från den 4 februari hittar du anmälningarna för resp eskader under "Aktiviteter" längst upp på sidan. Där markerar du eskader och Västkustkretsen så kommer alla våra eskadrar upp. Länkar till anmälningsformuläret kommer också att finnas i respektive eskaderbeskrivning nedan.
Välkommen med din anmälan!

Vi presenterade alla eskadrar på Båtmässan i Göteborg måndagen den 3 februari kl 18:30 på stora scenen.

 

Eskaderavgifter

  • Vanliga eskadrar 650:- och korta såsom Läsö 350:-. Solisterna och Sång & Musik har andra avgifter
  • Anmälan gäller inte förrän eskaderavgiften är betald, med kort i samband med anmälan, och nätanmälan är kansliet tillhanda.

Eskadrarna

Vi har i år eskadrar till Danmark, Norge, Tyskland, Storbritannien och Sverige. Fler kan tillkomma under våren.
De olika eskadrarna presenteras kortfattat nedan och beskrivs mer utförligt i Västpricken nr 1 2020.

 

Rikseskader

Tillfartseskader med anslutning till Rikseskadern i Nyborg vecka 30.
I år är det Rikseskader till Nyborg på Fyn. Denna tillfartseskader startar i Bua och går via bl.a. Anholt och Gilleleje till Nyborg.

OBS! Denna eskader administreras av Riksföreningen. Från 3 februari kan man anmäla sig. Anmälan görs på SXK-Riks hemsida www.sxk.se/eskader/rikseskader-2020-nyborg Eskaderkostnad 800 kronor.Danmark

Läsö - "prova på"-eskader
Eskadersäsongen inleds som vanligt med en kort "prova på"-eskader under Kristi himmelsfärdshelgen (20/5 - 23/5)


Familjeeskader till Läsö 4-7 juni
Runt nationaldagen går denna korta familjeeskader till Läsö. Aktiviteterna kommer att vara koncentrerade på barnens behov och önskningar.


Danmarks Smålandsfarvattnen.
Med start i Träslövsläge går denna eskader utefter svenska västkusten och rundar sedan Själland för att komma till Smålandsfarvattnen.


Danska Smålandsfarvatten 2020
Denna eskader till de Danska Smålandsfarvattnen startar i Gilleleje och går kanske via Tunö mot målet. Mer detaljerade planer görs upp tillsammans med deltagarna.Norge

Telemarkskanalen i Norge – en sensommareskader
Efter start i Grundsund går eskadern genom Bohuslän till Skjärhalden i Norge. Därifrån vidare till Sörlandet och in till Telemarkskanalen där en turbåt tar besättningarna vidare in i på kanalen. Avslutning i Grebbestadstrakten.Storbritannien

Shetland sommaren 2020
Eskadern mot Shetland startar på Gullholmen och går mot Bergen för att sedan gå ut till Shetland. Vädret avgör hur upplägget blir.Sverige

Göta kanal eskader 2020
Eskadern samlas i Åkersvass nedanför slussarna i Trollhättan och går sedan via Trollhätte kanal, Vänern och Göta kanal till Karlsborg där det blir avslutning.


Bohuslän, historiska leder och platser
Med temat historiska händelser går denna eskader från Göteborgs norra skärgård upp genom Bohuslän, vänder vid Koster eller i Halden och avslutar i Lysekilstrakten. Mer detaljerad planering görs tillsammans med deltagarna.Tyskland

Helgoland 2020
Denna eskader till Helgoland har samling i Grenå och går söder ut via de danska öarna mot Kielkanalen för att slutligen gå ut till Helgoland.