Hoppa till huvudinnehåll

Kryssarklubben i Spikens gästhamn

Nu är vårsäsongen i gång i Spikens Gästhamn, Kållandsö.

Hantverkare och försäljningsställen i Spikens Gästhamn öppnar upp sina lokaler för året helgen 27 - 28 mars. I en av sjöbodarna i hamnen, där även hantverksprodukter säljs, har Svenska Kryssarklubben hyrt in sig i en del av lokalen för att skapa en mötesplats för båt- och sjölivsintresserade. Här säljs hamn- och farledsbeskrivningar samt SXK profilkläder, delas ut medlemstidningar eller tipsas om allt som kryssarklubben har att erbjuda på nätet. Du kan förstås också teckna ett medlemskap i Kryssarklubben och bland annat få tillgång till alla SXK bojar både i Vänern och i övriga delar av landet.

Det är ett samarbete mellan SXK Vänerkretsen och SXK Västkustkretsen som skapat denna mötesplats i Spikens gästhamn, beläget på Kållandsö mitt emellan utloppet av Göta älv i Vänersborg och inloppet av Göta kanal i Sjötorp.

Vid öppnandet 27 mars och på påskaftonen finns representanter från kryssarklubben på plats i lokalen, annars rådfråga personalen. Öppettider april i övrigt är valborgsmässoafton samt alla helger i maj månad. Från och med juni månad helöppet fram till säsongsavslut.

Någon vecka innan öppnandet har lokalen förberetts för öppnandet och från SXK Västkustkretsen deltog Björn och Eva-Lotta Samuelsson och från Vänerkretsen deltog undertecknad.

Välkomna att besöka Spikens Gästhamn, både båt- som bilburna.

Med Vänerlig hälsning

Eie Bengtsson, ordförande Vänerkretsen

Se flera foton 
Kryssarklubben i Spiken.pdf

Dela i sociala medier