Hoppa till huvudinnehåll

Från styrplats 3, 2020

Hösten gör sig påmind, solrök stiger ur Göta kanal en tidig morgon här hemmavid, kylig luft möter varmare vatten och skapar detta fenomen. Otroligt stämningsfullt.

Hemmavid har blivit något av ledord för alla med hänvisning till pandemin den här sommaren. Det har märkts av, inte minst på kanaltrafiken och även ute i skärgårdarna av rapporter som kommit in. Många nya båtägare har sökt sin tillflykt till båtlivet som ersättning för utlandsresan. Läser man Vänerkretsens statistik över medlemsutveckling i år så har ca. 90 fullbetalande tillkommit och ca. 30 utträtt ur föreningen, vilket kan tolkas som att intresset för kryssarklubben står sig väl i konkurrens med andra liknande organisationer.

Bidragande orsak till detta tror jag är de Kryssarklubbsbojar som finns utspridda kring hela Vänern på strategiskt valda platser. Här är det lätt att förtöja vid en säker plats att ligga över natt. Att hitta en ledig boj kan däremot ibland vara en knivig fråga. Över tid behöver bojarna ses över, i år har alla bojar besiktigats av dykare, men det är med underhållet de kommande åren vi behöver hjälp av frivilliga krafter.

Årets årsmöte har planerats att äga rum i Lidköping men tidpunkt och under vilka former det kan ske är i skrivande stund inte bestämt. Det beror helt och hållet på hur Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer att utformas med hänsyn till covid-19 situationen i landet framöver. Gå in på vår hemsida för att få den senaste informationen om årsmötet.

Med Vänerlig hälsning

Eie Bengtsson, ordförande Vänerkretsen

Dela i sociala medier