Hoppa till huvudinnehåll

Vad roligt att du vill bli medlem i Svenska Kryssarklubben

Kryssarklubben är föreningen för dig och din familj, som älskar båt, hav och skärgård, för segel eller motor.
För dig som vill få ut mer av ditt båtliv!

Vi ger dig tips på fina hamnar där du kan träffa andra familjer. Och hur du kan förtöja säkertbland annat vid våra 240 blå bojar.
Inspirerar dig till härliga båtfärder, nära och fjärran, såsom familjeeskadrar.
Genom oss får du kunskap om; motorer, segeltrimning, navigation och baby ombord med mera.
Vi ger dig gemenskap, 40 000 medlemmar i motor- och segelbåtar.

Bli medlem nu och få två praktiska handböcker!
I erbjudandet ingår medlemskap för återstoden av innevarande år och hela det kommande verksamhetsåret, till och med 2022-08-31, samt böckerna: "Skepparens handbok - Sjömanskap 2.0" och "Skepparens handbok - Akut sjukvård ombord".
Läs mer om årsbok 2018 - Skepparens handbok - Sjömanskap 2.0 och årsbok 2021 - Skepparens handbok - Akut sjukvård ombord

Bli medlem i Svenska Kryssarklubben                      

I ditt medlemskap får du också medlemstidningen På Kryss, som inspirerar och ger kunskap om båtlivet. Tillgång till alla Kryssarklubbens utbildningar som gör dig till en bättre båtförare.
Om du registrerar din båt, får du tillgång till
föreningens 240 blå bojar för en säker och miljövänlig förtöjning. Samt andra medlemsförmåner.
Och sist men inte minst, du får gemenskap genom föreningen, med andra som delar ditt intresse – båtliv. I Kryssarklubbens hamnar kommer du träffa dina medlemskamrater, kanske hittar dina barn några kompisar i hamnen.

Båtregistrering 
Registrera din båt i Kryssarklubben (100 kr/år) och få del av förmåner, såsom båtcertifikat för dig som vill färdas i nordiska vatten. Du får också tillgång till och stöttar våra bojar, för din säkra och miljövänliga förtöjning. Vi har lagt ut över 240 bojar som finns från Bottenviken i norr till Strömstad på västkusten, längs hela kusten samt i Vänern och Mälaren. 

Svenska Kryssarklubbens verksamhetsår är mellan 1/9 och 31/8, vilket är samma period som medlemskapet gäller för, plus denna sommar. Det finns två varianter av medlemskap:
Du kan vara med själv (450 kr/år), eller ta med hela familjen i ett familjemedlemskap (510 kr/år).

För boende utanför Sverige tillkommer en utlandsavgift, i Norden 130 kr/år och utanför Norden 180 kr/år.

 

Om Svenska Kryssarklubben:

Ger dig tips på fina hamnar och hur du lägger till säkert.
Kryssarklubben erbjuder hamn- och farledsinformation och har lagt ut över 240 bojar som du som medlem kan lägga till vid längs Sveriges kuster, skärgårdar och stora sjöar. Vi har monterat bergöglor, underhåller kummel och enslinjer, allt för att ge dig en säker navigering och en trygg förtöjning. Svenska Kryssarklubbens uthamnar är välbesökta mötesplatser för medlemmar, populära bland barnfamiljer då dina barn kan träffa andra barn i hamnarna.


Inspirerar dig till härliga båtfärder, nära och fjärran, bland annat familjeeskadrar.
Varje år arrangeras ett hundratals olika eskadrar i Svenska Kryssarklubbens regi, både i svenska vatten och till andra länder.  Eskadrar på flera dagar för lite mer äventyrligt sinnade, liksom eskadrar för familjer där avståndet till en glasskiosk räknas in i båtfärden.


Genom oss får du kunskap om bland annat; motorer, segeltrimning, navigation.
Varje år arrangerar Svenska Kryssarklubben mängder av kurser och utbildningar för sina medlemmar: I segling för barn- och ungdomar, i segling för vuxna. I att köra motorbåt. Meka med motorer, både för kvinnor och män. I tips för baby ombord. I navigation och i sjöväder, bara för att ge några exempel.
På ostkusten, Malma Kvarn, ligger Svenska Kryssarklubbens utbildningscenter. Men kurser hålls också i kretsarna över hela Sverige.

Vi ger dig gemenskap, 40 000 medlemmar; kvinnor och män, familjer, i motor- och segelbåtar.
Svenska Kryssarklubben finns i hela Sverige längs kusten, från Luleå i norr till Skåne och på Västkusten samt i Mälaren, Vättern och Vänern. Svenska Kryssarklubben har 59 utlandsombud, från Finland till Colombia och i Medelhavet. Utlandsombudens roll är att hjälpa dig som seglar i utländska hav. Medlemmarna inom Kryssarklubben är organiserade i 14 kretsar. Facebook-grupper finns för; riksföreningen, för familjer på sjön i Kryssarklubben, för kretsar och för Medelhavsseglarna.
 

På Kryss och Svenska Kryssarklubbens årsböcker 2018, 2021

Här finns mer information om vad som ingår i medlemskapet, rabatter och förmåner.

Erbjudandet gäller endast för dig som inte redan är medlem.

>> Klicka här för att komma till MEDLEMSANMÄLAN <<

Välkommen!


Foto: Svenska Kryssarklubben och Sweboat