Hoppa till huvudinnehåll

Vårens program 2022

Vi planerar för att under våren kunna genomföra våra programkvällar i USS klubbhus.

I januari 2022 blir programkvällar omvandlade till kurskvällar! Den 17 och 24 januari hålls nämligen två kurskvällar med inriktning på el ombord. Under ledning av Kurt Sjöberg får vi då lära oss mer om el ombord, med praktisk inriktning på uppgradering och underhåll av befintliga installationer. Vi får också lära oss mer om litium-batterier i båtar. Intressant och värdefullt!

Den 17 januari handlar det om elsystem.
Den 24 januari handlar det om Litiumbatterier.
Tyvärr har vi, på grund av Coronaläget, sett oss tvungna att besluta att kurskvällarna den 17 och 24 januari genomförs som zoom-möten istället för fysiska möten i USS klubbhus.

Den 23 februari, får vi möta en världsomseglare. Det är Niklas Krantz som kom hem efter sin seglats tidigare under hösten. Hans seglats blev omväxlande, inte minst beroende på Coronan som påverkade hans planer i stor omfattning. Niklas kommer säkert också att berätta om mastbrottet utanför Azorerna. Den som vill veta lite mer om hans seglatser kan gå in på www.sittbrunnen.se

Den 21 mars får vi besök av Johan och Charles Tillander från Västerås Segelservice/Albatrossegel som kommer att prata om segeltrim och segelvård. Vi kommer då också att få ta del av erfarenheter från kappseglingen Gotland Runt.

Den 4 april kommer Magnus Rietz att prata om sin bok Fyrar kring Östersjön. Han har besökt över 200 fyr­platser i samtliga länder runt 
Östersjön, och som första västerlän­ning fått tillstånd att besöka, och fotografera, de ryska fyrarna i Finska Viken. Där har tiden stått stilla, och där lever fyr­vaktarna kvar.
En programkväll i sam­arbete med Svenska Fyrsällskapet.

Alla programkvällar börjar kl 19.00 i USS klubbhus på Skarholmen och håller på till 21.00. Ingen föranmälan behövs.
Vi bjuder på fika och tar inte någon entreavgift!
Till USS klubbhus på Skarholmen kan man ta sig med buss nr 11, hållplats Lyssnavägen, och promenera sista biten från Granebergsvägen.
Påminnelse via e-post, för de som lämnat sin adress, kommer som vanligt före varje tillfälle.
Skicka anmälan till e-postlistan till Jan Simonson.

Ebbe Johnson