För dig som planerar eller drömmer om att komma iväg

Segla längre!

Segla längre! - För dig som planerar eller drömmer om att komma iväg. Lördagen den 11 mars är du välkommen till inspirerande långseglarseminarium med berättelser, tips och råd från Magnus, Micke, Anders, Katinka och Odd.

Inspirerande tre timmar för dig som planerar eller drömmer om att komma iväg.
Entré till mässan ingår i biljettpriset. Begränsat antal platser. 

Förhandsanmälan är nu stängd!
Det finns platser kvar och det går det att efteranmäla sig och betala (kort, swish eller kontant) i Svenska Kryssarklubbens monter A03:10 på båtmässan. 
Entré till mässan ingår inte vid efteranmälan.

 

TALARE

5187

Magnus Lindén - Att segla bortom horisonten 
Från skärgårds- till oceansegling. Magnus Lindén berättar om skillnaden. Hur det är att segla 24/7 med nattsegling, vaktsystem och att leva i en plattform som ständigt är i rörelse. Det är skiftande väderförhållande, hårt väder och hur man hanterar det. Det är båten, utrustningen och besättningen. Det handlar om tidvatten och hur navigationen skiljer sig, bland annat med att läsa vattendjup och botten med färger i vattnet. En del handlar om ankring och tilläggning och en annan om myndigheter. Magnus delar med sig av sin långa erfarenhet med över 100 000 sjömil bakom sig och han har skrivit två böcker i ämnet.

 

5188

Micke Westin - Dra dit pepparn växer – så förebereder du din långsegling
Båtjournalisten och författaren Micke Westin är ute och långseglar just nu. Det är tredje långseglingen och han har funderat en hel del på begreppet ”Go small, go simple and go now”.
Innehållet är inspirerande om att komma iväg, överkomma hinder och uppleva sin drömresa på haven. Micke har också precis kommit ut med en Imray-guide om Kanarieöarna och det blir även lite tips om ett ganska oupptäckt seglingsområde - de flesta stannar i Las Palmas i några veckor på väg mot Västindien. Men det finns så mycket mer att upptäcka!”

 

5189

Anders Ljungkvist - Långseglarväder 
När är bästa tiden att kasta loss om man ska söderut?
När man lämnat de nordiska farvattnen finns det lite annat än våra frontlågtryck att ta hänsyn till. Azoriska högtrycket, Portugisiska nordan, Meltemi, passadvindar. Allt hänger ihop. Resonemang om tropiska cykloner (t.ex. hurricanes) blir det också.

 

5190

Katinka Bille Lindahl och Odd Lindahl - Från Svarteskär till Svarta havet 
Odd och Katinka följde sin dröm och tog sin båt, en LM32, till Medelhavet. De reste i etapper, två månader varje vår och höst. De valde vägen via Europas floder och kanaler och sedan österut på Donau. Genom tretton länder och 379 slussar. Efter 6135 km och sammanlagt sex månader var de framme i Svarta Havet, och två månader senare kunde de förtöja på Samos i Grekland. Skulle de göra om samma vägval? Kom och lyssna så får du veta!

 

5191

Stanley Johnson - Moderator och medelhavsseglare

 

Tid
12.30-13.00 Registrering utanför sal K-11
13.00 Seminariet börjar
Paus - Svenska Kryssarklubben bjuder på fika 
16.00 Seminariet slutar 
Efter 16.00 förflyttning till Svenska Kryssarklubbens monter A03:10 för frågestund med talarna och boksignering.

Plats
Sal K-11 på båtmässan Allt för sjön, Stockholmsmässan, Älvsjö 

Entrébiljett
När du har anmält dig och betalat får du ett e-postmeddelande från Svenska Kryssarklubben med en registreringskod. Du fyller i registreringskoden på mässans webbsida och skriver därefter ut entrébiljetten eller spar biljetten i din mobil.

Observera att det finns fyra olika biljettpriser att välja mellan:
- En person (över 25 år) 250 kr
- Två personer (över 25 år) 400 kr
- En person (t.o.m. 25 år) 100 kr
- Två personer (t.o.m. 25 år) 150 kr 

Sista anmälningsdag
Fredag den 10 mars kl 12.00
Om det finns platser kvar efter sista anmälningsdagen går det att efteranmäla sig och betala (kort eller kontant) i Svenska Kryssarklubbens monter A03:10 på båtmässan. 
Entré till mässan ingår inte vid efteranmälan.

 

VÄLKOMMEN!

Vid frågor, kontakta Maria Fasth på maria.fasth@sxk.se
eller 08-448 28 80.

 

 

5185