Praktiska tips vid färd utomlands

2017-07-14 I samarbete med systerorganisationer har Svenska Kryssarklubben utarbetat dokument med praktiska tips när du besöker närliggande länder. Här finns också information om nödvändiga dokument som du behöver ha med vid färd utomlands.

Alla vi som är ute på sjön känner någon gång längtan att komma till nya platser och miljöer. När nyfikenheten på vår närliggande kuststrecka har stillats är vi säkert många som vill sträcka ut och nå till utländska mål.

Under Färder utomlands här på webben finns:

  • Praktiska tips Useful Information (på engelska) för 11 länder runt Östersjön samt Norge och Storbrittanien.

  • Praktiska tips om landström i Europa, gasol och gasolsystem, toatömning i Europa.

  • Nödvändiga dokument som du behöver ha med vid färd utomlands (pass, EU-sjukvårdskort, båtregistrering, momsbevis, loggbok).

  • Svenska Kryssarklubbens Utlandsnämnd och Svenska Kryssarklubbens Medelhavsseglare har skapat ett unikt kontaktnät i utrikes hamnar. De kallas ombud och kan vara till stor hjälp för dig som medlem. 

För att underlätta för våra medlemmar som vill göra färder till andra länder genomför Kryssarklubben eskadrar utomlands både med egen båt och med charterbåtar.

Utbildningar av olika slag förbereder för utlandsfärder såsom utbildning om kanaler, tidvatten m.m.

Kryssarklubben utfärdar internationella certifikat för att underlätta behovet av dokument vid färd med egen båt utanför Norden.