Kryssarklubbens svajbojar

2018-04-09 Svenska Kryssarklubben lägger ut svajbojar på lämpliga platser längs landets kuster samt i Mälaren och Vänern. Registrera din båt och få nyttjanderätt till ca 215 svajbojar i sommar.

Svenska Kryssarklubben (SXK) lägger ut svajbojar på lämpliga platser längs landets kuster samt i Mälaren och Vänern. Bojarna bekostas av SXK och sköts av kretsarna genom frivilliga insatser. 

 

Regler för att få nyttja bojarna:

• Båten ska vara registrerad i Kryssarklubbens båtregister.

• Båten ska vara försedd med innevarande års bojflagga.

• Ett tydligt namn ska finnas på båten.

Observera att enbart medlemskap i SXK ger inte rätt att nyttja klubbens bojar. Ovan angivna tre punkter måste vara uppfyllda!  

Läs mer om Svenska Kryssarklubbens bojar (länk till Hamn- och Farledsnämnden)

Om du vill registrera din båt, ändra uppgifter om din befintliga båt eller byta båt gör du detta under "Mina sidor".

 

Årets bojflagga har skickats ut till medlemmar som har sin båt registrerad i Svenska Kryssarklubben.Bojflaggan följde med På Kryss nr 3 som utkom i slutet av mars 2018.

6019

 

Bojflaggan är gjord av materialet tyvek*. Flaggan ska föras under spridare, på gösstake eller på annat väl synligt sätt när båten ligger vid en Kryssarklubbsboj.
Flaggan bör tas ner mellan användningarna för att minska risken att den blåser sönder. Varje år skickas en ny flagga ut, med ny färg och aktuellt årtal.

Bojflagga ersatte båtmärket från och med våren 2014. Läs mer här!

 

* Tyvek är ett tunt plastmaterial som är tillverkat av tunna polyetylenfibrer. Det känns som papper men är ett lätt, tunt, vattenresistent, riv- och slittåligt material enligt tillverkaren. Bland annat tillverkas kartor och förpackningar i tyvek och ska kunna vikas tiotusentals gånger utan att gå sönder.