Tävla med bilder från ditt båtliv

2017-04-06 Båtlivet är fyllt av ögonblick. Nu vill Kryssarklubben att du delar med dig av dina bästa ögonblick, fångade på bild. De bästa bilderna kan vinna upp till 10 000 kronor.

Fototävlingen 2017 är nu avslutad. Sista inlämningsdag var den 15 augusti. Juryn tackar för alla fina bidrag!
Vinnarna koras med prisutdelning på Kryssarklubbens årsmöte 2017 som avhålls lördagen den 25 november på Scandic Sjöfartshotellet, Stockholm, dit alla medlemmar är välkomna.

-------------------------------------------------------------------------------

Information
I år arrangerar Kryssarklubben en fototävling. Vi vill att många medlemmar skickar in sin favoritbild tillsammans med några rader om bilden. Vilken båt eller ö? En naturupplevelse eller ett särskilt möte? Kanske ett minne från ett seglarläger eller en skutsegling?

En jury kommer att avgöra vilka bilder som vinner 1:a priset på 10 000 kr,
2:a priset på 5 000 kr och 3:e priset på 2 500 kr.

Tävlingsregler

Deltagare
Alla medlemmar i SXK är välkomna att delta, förutom riksstyrelsen och informationsnämnden.

Bild
Bilder som skickas in ska vara i jpg-format och bör ha bra upplösning. Det innebär att bildfilens storlek bör vara 1,5 – max 10 Mb. Bilden måste vara tagen av dig eller din familjemedlem. Varje deltagare kan skicka in flera bilder.

Text
Skriv några rader om vilken upplevelse bilden förmedlar. Minst 400 tecken.  

Tid
Sista inlämningsdag är 2017-08-15.
Vinnarna koras med prisutdelning på Kryssarklubbens årsmöte 2017.

Priser
1:a pris 10 000 kr. 2:a pris 5 000 kr, 3:e pris 2 500 kr
Eventuellt kan din bild och text komma med i Kryssarklubbens årsbok.

Jury 
Tävlingsjury utses av informationsnämnden. Juryns beslut kan inte överklagas. 

Avtal
Genom att skicka in ditt foto och din text tillåter du samtidigt att dessa publiceras i våra lokala tidningar, i vår tidning På Kryss, i eventuell årsbok som kommer att produceras under 2018 samt på vår hemsida.

Förekommer det människor på bilderna som går att identifiera skall dessa vara tillfrågade om de vill vara med på bilden och är införstådda med eventuell publicering.

Bilderna skall vara tagna i minst 300 dpi. Inga logotyper får förekomma i bilderna inte heller annan reklam.

Juryn utser vinnaren utifrån bidragets kvalitet, motivet och fotografens förmåga att se förbi det förväntade och fånga livet ur en personlig eller överraskade vinkel. Juryns beslut kan inte överklagas.

Eventuell vinstskatt betalas av vinnarna.

Upphovsrätten till material är förbehållen upphovsrättsinnehavarna men Svenska Kryssarklubben ska tillgodogöras icke exklusiva rättigheter för texter och bilder så att material kan användas på Svenska Kryssarklubbens digitala kanaler. En eventuell årsbok kan komma att helt eller delvis läggas upp på Kryssarklubbens webbplats exklusivt för medlemmarna.

Upphovsrättsinnehavarna godkänner med insändande av bidrag ovan angivna rättigheter för Svenska Kryssarklubben.