Årsbok 2017

Svenska Kryssarklubbens årsbok handlar i år om Sveriges kanaler. Totalt har Sverige upp mot 300 kanaler varav ett 20 tal presenteras i boken tillsammans med några utländska kanaler. Årsboken ingår i medlemskapet och skickades hem till medlemmar i slutet av maj - bli medlem idag och få årsboken gratis!

Årets årsbok om Sveriges kanaler är en ny guide på 164 sidor för alla sluss- och kanalälskare som vill besöka Sveriges kanaler med egen båt.

Boken kan användas för planering av en resa och innehåller flygfoton, detaljerad information om hamnar, fakta, historia, tips på aktiviter och utflykter längs kanalerna. Likväl kan det vara trevligt att bläddra i boken och drömma sig tillbaka från en tidigare resa.

De större kanalerna har egna kapitel:
- Göta kanal
- Kinda kanal
- Trollhätte kanal
- Hjälmare kanal
- Strömsholms kanal
- Bergslagskanalen
- Dalslands kanal
- Säffle kanal/Vikingaleden

Boken innehåller också information om andra svenska kanaler och ett urval av kanaler utanför Sveriges gränser, t.ex. Limfjorden, Telemarkskanalen, Saima kanal, Kielkanalen, Rhein-Main-Donau, Korintkanalen, Suezkanalen, Panamakanalen med flera.

Årsboken innehåller texter och bilder av Micke Westin och Bosse Arnholm. Kartor av Jonas Arvidsson.
Boken är producerad av Micke Westin/Barbalander för Svenska Kryssarklubben.

Sveriges kanaler finns också på facebook, klicka här för att läsa mer!

 

Utdrag ur årsboken. Klicka på bilden för att förstora.

5266
5267
5268

 

Årsboken ingår gratis i medlemskapet och skickades hem till alla medlemmar tillsammans med På Kryss nummer 5 i slutet av maj - Bli medlem nu och få årsboken gratis hem i brevlådan!

 

Här finns information om tidigare årsböcker, från 2007-2017