Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Stockholmskretsen

Välkommen till Stockholmskretsen

Stockholmskretsen är en stor båtklubb med drygt 9 000 medlemmar, bildad 1928. Vår verksamhet omfattar bl.a. utbildning, seglarläger, utplacering av bojar, 24-timmarsseglingar, teknisk rådgivning, eskadrar, klubbaftnar och trevlig samvaro på land och till sjöss. Vi verkar för goda förutsättningar för båtlivet i vår egen verksamhet och genom riksföreningen Svenska Kryssarklubben.

Tidningen Ostpricken kommer ut med fyra nummer per år och speglar vår verksamhet och båtlivet här. Seglarlägren på Malma Kvarn har varje år ca 200 deltagare i varierande åldrar. Sedan några år tillbaka har vi också ett jolleläger i Huvudsta för mindre barn, Kryssis.

Malma Kvarn på Värmdö är vår klubbhamn med plats för egna och gästande båtar, lägerverksamhet, restaurang, midsommarfirande mm. Vi har också en båthamn på Djurgården, Hundudden, ihop med KSSS och en uthamn i Norrviken på Runmarö, där särskilt kräftskivan i augusti brukar samla många kryssarklubbare. Där finns också en bastu, som en medlem har skänkt till kretsen.

Förutom personal på kansliet vid Nacka strand och en kontrakterad redaktör för tidningen har vi inte några anställda. Arbetet i kommittéer och arbetsgrupper sker ideellt av ett 100-tal funktionärer. Vi tycker alla att det är en rolig och stimulerande fritidsverksamhet. Du är hjärtligt välkommen att komma med!

Göran Holmqvist
Ordförande
Svenska Kryssarklubben
Stockholmskretsen

Göran Holmqvist, Ordförande Stockholmskretsen

 


Läs vår broschyr här
_______________________________________________


Vi samarbetar med Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.

Nykterhetsrörelsens bildningsförbund