Hoppa till huvudinnehåll

Upprop om stöd till Malma Kvarn

Kära Kryssarklubbare,

SXK är världens största båtklubb för seglare, motorbåtsförare och andra båtintresserade. Vi har en anrik historia. Föreningen startade redan 1923 med mottot ”att stärka hågen för långfärder till sjöss”.
Vi har en omfattande verksamhet med kurser, konferenser, 24-timmarssegling, Seglarskolan med sina vackra skutor, eskadrar, rådgivning, läger för barn och ungdomar, utläggning av bojar och trevlig samvaro för båtmänniskor. Mycket av denna verksamhet bedrivs i de fjorton kretsarna, varav Stockholmskretsen är en. Vi har bland annat ansvar för verksamheten i Malma Kvarn på Värmdö, där det finns klubbhamn, klubblokal för lägerverksamheten och gästhamn. 

Anläggningen köptes av en grupp kryssarklubbare, Malma Kvarns vänner, år 1946 som en träffpunkt för föreningen och för juniorverksamheten. Sedan dess har vi bedrivit seglarläger och haft klubbhamn på Malma Kvarn. Anläggningen ägs av riksföreningen och drivs av Stockholmskretsen.

Anläggningarna på Malma är emellertid i behov av upprustning och utveckling. En hel del förbättringar har gjorts genom ideella insatser under åren men det räcker inte för att hålla särskilt byggnaderna i gott skick. Vi har bedömt att det nu krävs en upprustning och utveckling för ca 1/2 Mkr, som vi försöker få fram på olika sätt. 

Vi vänder oss nu till dig för att be om ett bidrag till upprustningen - på samma sätt som skedde 1946 när anläggningen införskaffades. Om du och din familj har eller har haft glädje av verksamheten på Malma Kvarn så ber vi dig om en donation - liten eller stor - för att bidra till finansieringen av de åtgärder som behövs. Därigenom kan du bidra till att ge kommande generationer av ungdomar goda förutsättningar för att lära sig segla och utvecklas i denna härliga miljö. 

Som sponsor kommer ditt namn att finnas ingraverat på en tavla i entrén, där anläggningens tillkomst och upprustning beskrivs.

Vill du vara med? Använd bg 5877-0942 och märk betalningen ”Malma Kvarns vänner”

Vill du veta mer om hur man går tillväga för att bli bidragsgivare?
Kontakta kansliet på: hanna.lindvall@sxk.se eller telefon: 08-716 22 50

 

Peter Follin                                             Jan Magnusson 

 

Ordf. i SXK                                             Ordf. i Stockholmskretsen