Hoppa till huvudinnehåll

Konfirmationsläger Malma Kvarn - Seglarläger Malma Kvarn 2024

Lägret börjar den 13 juli och pågår tom den 31 juli, med konfirmation den 3 augusti.

Malma kvarn är beläget på Värmdölandet nära Nämdöfjärden i Stockholmsskärgård. Här har vi bedrivit seglarläger sedan 1946 och utbildat tusentals barn och ungdomar i segling och sjöliv. Vi bor i vårt vackra klubbhus med glasveranda  ut mot viken, en härlig badsjö runt knuten och stora grönområden för lek och avkoppling. Hit tar man sig med bil på 45 minuter från Stockholms innerstad.

Dagarna börjar alltid med morgondopp i vår fina badsjö och frukost innan vi vid tiotiden beger oss ut på sjön.

Konfirmanderna delas upp i två grupper där de läser på förmiddagen och seglar på eftermiddagen eller tvärt om. Byte mellan grupperna görs mitt på dagen med gemensam lunch ute på någon fin ö.
På kvällen, efter middagen finns även tid för kioskbesök, teori samt någon kvällsaktivitet exempelvis fotboll eller disco. Kvällarna avslutas med en liten kvällsandakt med sång och musik.

Under lägret lär sig konfirmanderna grunderna till den kristna tron. De samtalar om livets stora frågor såsom existens, kärlek, etik mm. Andra söndagen på lägret gör konfirmanderna ett kyrkobesök med gudstjänst.

Besöksdag för familjerna brukar ske tredje lördagen på lägret.

Pris: 17 710 för medlemmar i SXK och 18 860 kr för övriga (gäller för konfirmander tillhörande svenska kyrkan)
Konfirmationsclearingspengen är redan justerad på avgiften.

Priserna ovan gäller konfirmander som tillhör Svenska kyrkan (bibel och psalmbok ingår). Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften är 5000 kr och räknas in i den totala lägeravgiften, men betalas inte tillbaka vid avbokning. 

Är ni inte medlemmar kan ni lätt bli det via hemsidan (det kostar bara 150 kr) Medlemskapet betalas separat. Bli medlem här
I lägerpriset ingår kost, logi, studiematerial såsom bibel och psalmbok samt fotografering.

Förträff: Innan lägret kommer vi kalla till en förträff, denna brukar ligga under maj eller juni månad och i samband med en gudstjänst i konfirmationskyrkan. Du får vid tillfället träffa din konfirmationspräst , dina blivande lägerkompisar samt många av de ledare som kommer ha hand om dig ute på lägret.

Kontakt på kansliet: Hanna Anderin 08-716 22 50

BOKA DIN PLATS HÄR

 

 

 

 

Vi samarbetar med Nykterhetsrörelsens bildningsverksamhet.