Hoppa till huvudinnehåll

Daglägret Kryssis, Optimistläger

Dagseglarlägret Kryssis 2020 - mer information kommer

Idag finns för få ideella krafter runt detta läger, men vi jobbar hårt för att finna fler. Är Du intresserad av att hjälpa till och få igång lägret ? Hör av er till kansliet för mer information stockholmskretsen@sxk.se
Lägret på Malma Kvarn kör vi på med som vanligt och era barn är välkomna att gå där från det året de fyller 10 år.

Mer information kommer 

Nybörjare: Här lär vi oss segling från grunden. De olika seglingssätten bidevind, halvvind, läns. Vi får även öva på att kappsejsa och att ta oss upp i båten igen. Vi är ofta två barn i varje optimist, eller ett barn och en ledare.

Fortsättning: Denna kurs passar dig som redan gått ett eller flera läger på Kryssis, eller har fått motsvarande kunskaper på annat sätt. Här lär vi oss bland annat mer om hur vi seglar snabbast under de olika seglingssätten, att få stopp på båten och att ta oss ur vindögat. Vi övar på att lägga till vid en brygga på ett säkert sätt. Vi är oftast själva i optimisterna.

Upphämtning med båt: Vi har möjlighet att hämta upp barn på Lidingö, Larsbergs brygga och i Nacka Strand (bryggan på sxk-sidan innanför piren).
Mer info går ut med mail till inbokade närmare lägerstart.

Priser
*) Priset gäller för medlemmar i Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets.

Anmälan och betalning
Anmälan görs via hemsidan och lägeravgiften betalas med kort i samband med anmälan. För avanmälan kontaktas kansliet skriftligen.

Avbokning
Vid avbeställning tidigare än 90 dagar före det aktuella lägrets första dag återbetalas hela lägeravgiften minus 500 kr i administrationsavgift.

Vid avbeställning senare än som ovan anges men tidigare än 30 dagar före det aktuella lägrets första dag, har SXK rätt att tillgodoräkna sig 50 % av lägrets hela pris.

Vid avbeställning senare än 30 dagar före det aktuella lägrets första dag, har SXK rätt att tillgodoräkna sig lägrets hela pris.

Om du blir sjuk och har tecknat avbeställningsskydd gäller andra regler, se villkor för avbeställningsskydd nedan.

Avbeställningskydd
I lägerpriset ingår inte avbeställningsskydd. Om avbeställningsskydd önskas tillkommer en kostnad om 200 kr. Med undantag för kostnaden för själva avbeställningsskyddet är då eleven skyddad mot avbeställningskostnader (gäller tom dag före lägerstart).

Avbeställningsskyddet gäller vid avbeställning på grund av dödsfall, akut sjukdom eller olycksfall som drabbar eleven själv, hans/hennes maka/make, barn, föräldrar, syskon eller person med vilken eleven sammanbor under äktenskapsliknande former.

Vid avbeställning skall läkarintyg av ojävig läkare bifogas. På intyget skall det undersöknings datum framgå, diagnos, undersökningsresultat samt att sjukdomen utgör ett allvarligt hinder för att eleven skall kunna genomföra lägret. Avbeställning skall göras så tidigt som möjligt före lägrets första dag. Läkarintyget skickas till Svenska Kryssarklubbens kansli.

stockholmskretsen@sxk.se reserverar oss för att ändra i lägerprogrammet.