Hoppa till huvudinnehåll

Om daglägret Kryssis

Kryssis håller till i vår varvsförening Stora Hundudden, Hunduddsvägen 51, ute på Djurgården. Vår flotta består av 12 st Optimistjollar och lägren är således små och exklusiva, med högst 14 barn i varje grupp. Varje läger är fem dagar långt med undervisning från 9.00 till 16.00.

Barnen har med sig egen lunch som äts ute om vädret tillåter, alternativt i lägrets lokal Café Bojen, där man också kan ha teori vid dåligt väder.

På Kryssis lär du dig segling från grunden, både i teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt. Våra lägerledare och instruktörer har alla goda kunskaper i ämnet och brinner för att lära ut. Barnen lär sig utöver seglingen även lite matnyttiga knopar, väjningsregler och allmänt sjövett. Tid för lek och en och annan glass utlovas också.

Våra läger på Kryssis är bokningsbara både som nybörjarkurs och fortsättningskurs.

Nybörjare: Här lär vi oss segling från grunden. De olika seglingssätten bidevind, halvvind, läns. Vi får även öva på att kappsejsa och att ta oss upp i båten igen. Vi är ofta två barn i varje optimist, eller ett barn och en ledare.

Fortsättning: Denna kurs passar dig som redan gått ett eller flera läger på Kryssis, eller har fått motsvarande kunskaper på annat sätt. Här lär vi oss bland annat mer om hur vi seglar snabbast under de olika seglingssätten, att få stopp på båten och att ta oss ur vindögat. Vi övar på att lägga till vid en brygga på ett säkert sätt. Vi är oftast själva i optimisterna.

Upphämtning med båt: Vi har möjlighet att hämta upp barn på Lidingö, Larsbergs brygga och i Nacka Strand (bryggan på sxk-sidan innanför piren)  Mer info går ut med mail till inbokade närmare lägerstart.