Hoppa till huvudinnehåll

Seglarläger

Sedan mitten av 40-talet har Svenska Kryssarklubben har arrangerat seglarläger för barn och ungdomar i åldrarna tio till sjutton år. Det hela började när Seglarlägret Malma Kvarn trevande slog upp sina portar 1946 och sedan dess har verksamheten bara vuxit. Idag driver SXK utöver Seglarlägret Malma Kvarn även daglägret Kryssis för barn mellan åtta och tolv år.

Kryssis, vårt optimistläger på dagtid håller till i i Huvudsta, Solna. Lägren är små och exklusiva med få barn i varje grupp, allt för att barnen ska kunna utvecklas efter bästa förmåga. Där lär du dig segling från grunden, både i teori och praktik, på ett lekfullt och väl beprövat sätt.
Läs mer om Kryssis

På Malma Kvarn bor alla lägerdeltagare tillsammans i vårt fina klubbhus, beläget mitt emellan hamnen där våra tvåkronor ligger och Kvarnsjön där man tar sitt dagliga morgondopp. Våra rutinerade ledare introducerar barnen in i seglingens ädla konst och hjälper barnen växa en smula. Både som seglare och som personer. Oavsett om man är nybörjare eller van seglare får man en härlig upplevelse i Stockholms vackra skärgårdsmiljö där vi varvar segling med sol, bad, lek och skratt.
Läs mer om Seglarlägret Malma Kvarn

Varje sommar hålls även ett tre veckor långt konfirmationsläger ute på Malma Kvarn i samarbete med Svenska Kyrkan. Här varvas segling med konfirmationsläsning i lika delar.
Läs mer om konfimationslägret

För den som vill bli ledare på Seglarlägret Malma Kvarn hålls ett aspirantläger i Augusti som förberedelse inför insökningen som sker på våren. Här får du vidga dina kunskaper i lägerverksamhet och ledarskap.
Läs mer om hur du blir ledare hos oss