Hoppa till huvudinnehåll

Qvinna Ombord

Stockholmskretsens Qvinna Ombord syftar till att öka intresse och kunskap för båtliv hos kvinnor. Detta genom att erbjuda dels inspirerande föreläsningar, rena kurser och träffar där man kan dela erfarenheter och nätverkar.
Qvinna Ombord är ett av nio verksamhetsområden inom Svenska Kryssarklubben.

Qvinna ombord

Om vår verksamhet
Qvinna Ombord är ett av nio verksamhetsområden inom Svenska Kryssarklubben.

Stockholmskretsens Qvinna Ombord syftar till att öka intresse och kunskap för båtliv hos kvinnor. Detta genom att erbjuda dels inspirerande föreläsningar, rena kurser och träffar där man kan dela erfarenheter och nätverka.

Vi arbetar ideellt för att fler kvinnor ska ta för sig och bli mer aktiva i sitt båtliv. Kunskap och kompetens stärker självförtroendet, ökar intresset och gör oss tryggare under tiden vi inspireras och lär oss av varandra.


Vi i Qvinna Ombord kommittén planerar och genomför varje år ett antal aktiviteter, exempelvis:

  • Föreläsningar, tidig vår och sen höst när vi inte är på sjön. Målet är ett nytt spännande tema en gång i månaden. Vi eller andra delar med sig av sin kompetens och olika delar av båtlivet. Några är digitala och andra är fysiska på plats i Kryssarklubbens lokaler.
  • En inspirations- och utbildningshelg på Malma Kvarn vår eller höst. Då samlas vi för att lära oss mer om båtlivet, knopar eller båtmanöver. Vi har tillgång till små seglarjollar så vi kan bjuda på en segel- eller motorbåtstur. Vi inspirerar varandra, lär av varandra och umgås socialt.
  • Praktiskt motormek, där vi möts på en brygga och mekar ihop. Vi har några som leder vissa genomgångar av motor eller båt, vi samlas kring aktuella projekt eller problem för att diskutera och lära. Ta med dig ditt problem så kan vi hjälpas åt. Självklart avslutas dagen med trevligt umgänge och god mat.
  • Eskader i Stockholms skärgård. Vi planerar minst en per säsong, där vi samlas och varvar vår färd tillsammans med båtsnack med nya och gamla båtlivskontakter.
  • Deltagande på båtmässor eller andra aktiviteter. Här kan du träffa oss och anmäla dig till olika aktiviteter.

Som medlem av Kryssarklubben har du ett antal förmåner. Kontakta oss gärna så berättar vi mer.

Du hittar mer information om våra aktiviteter och möjlighet att anmäla dig på SXK hemsida: https://www.sxk.se/stockholmskretsen

Gå gärna med i Qvinna Ombords rikstäckande Facebookgrupp: https://www.facebook.com/groups/192363007568816

Aktiviteter ger oss trevliga möten och samtal. Du kan möta likasinnade och vi kan inspirera varandra till ett rikare båtliv.

Har du önskemål om någon aktivitet eller tips om en inspirerande kvinna med kompetens som kan hålla föredrag eller utbildning, hör gärna av dig till oss.
************
 

Presentation av oss i kommittén 
En ändring på May-Lis Farnes hon har en ny båt Jeanneau 49. Annars ska resten stå kvar som det görVi blir gärna fler segel- eller motorbåtsintresserad tjejer och kvinnor i kommittén. Är du intresserad av att inspirera och inspireras av andra och har idéer – hör av dig till May-Lis Farnes, may-lis@farnes.se
Välkommen!

May-LIs
 
May-Lis Farnes: Seglare och kappseglare sedan barnsben. Uppväxt i Oslofjorden och med västkustsegling men tycker nu mycket om att njuta av Stockholms fantastiska skärgård.        
Ingela
 
Ingela Stambert: Tidigare motorbåtsägare som nu mer njuter av livet på en segelbåt. Seglar gärna långt och njuter av att vara ett med vattnet. Utgår från Saltsjö Pir marina och seglar Bavaria 44 Vision.        
Annika
 
Annika Cederholm: Seglare sen 30 år tillbaka, seglar gärna långt och njuter av hav och sol. Finns med på startfältet till mindre tävlingar och trivs med livet ombord i Stockholms södra skärgård, utgår från Gålö. Seglar Salona 37R.        
Isabel
 
Isabel Bjordal: Uppvuxen vid Mälaren och nybliven segelbåtsägare som ser fram emot att dela båtlivet med vänner och familj. Utgår från Skurusundet.        
Eva-Mi
 

Eva-Mi Jungefeldt: Sedan barnsben uppvuxen med motor- och segelbåt är helt klart präglad på vatten. Började som en av de första tjejerna i Sverige med vindsurfing. Men numera tar jag mig fram med en långkölad koster ritad av Olle Enderline, en OE32.

       
Maria
 
Maria Månsson: Motorbåtsägare och förare som gillar hästar både som djur och krafter. Utgår från Stockholms södra skärgård och är främst ute med sin man och sina två barn i deras Bayliner 2355.        

 

 

 

 

 

 

  Vi blir gärna fler segel- eller motorbåtsintresserade tjejer och kvinnor i kommittén. Är du intresserad av att inspirera och inspireras av andra och har idéer – hör av dig till May-Lis Farnes, may-lis@farnes.se.

Välkommen!