Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig segla med proffsen

Kursen riktar sig till de som kan segla men vill lära sig mer om hur man får fart i båten och seglar bekvämare. Något som nästan alltid går hand i hand.

Under dag 1 övar vi på segling med storsegel och fock. Stagvändning, halvvind, kryss, läns och hur man trimmar seglen på de olika bogarna. Dessutom hur man lägger ut och lägger till med en segelbåt utan motor och hantering av segel. Dagen avslutas med en enkel kappsegling där du kan mäta dig med de andra deltagarna. Allt under ledning av AtSea Events erfarna och duktiga coacher

Dag två blir det segling med spinnaker. Hur gör man sättningar, nedtagningar och gippar optimalt?  Vi jobbar även vidare med fart och trimning. Hur optimerar man vikten ombord? Vad händer när man planar ut seglen eller tar hem lite extra i akterstaget? Dessutom lite om taktik i praktiken vid kappsegling. Även denna dag avslutas med en kappsegling för att mäta krafterna.

Under bägge dagarna finns en RIB-båt med för att agera banläggare, startfartyg och med hjälp av filmning dokumentera de olika momenten.

Bägge dagarna börjar med samling på bryggan vid Skogshem & Wijk klockan 09:30 där vi bekantar oss med båtarna och för en kortare genomgång av dagens program samt för en säkerhetsgenomgång. Därefter bär det av ut på sjön för träning i de olika momenten.

Lunch ingår i priset och intas tillsammans antingen utomhus eller inomhus beroende på väder vid Skogshem & Wijk.
Avslutning bägge dagarna omkring klockan 17:30

För de som vill kan vi erbjuda övernattning med eller utan middag vid Pier 16 till subventionerade priser.

Förkunskaper:
Du skall kunna simma minst 200 meter, samt ha någon erfarenhet av att vara på sjön i en segelbåt. Har du förarintyg eller högre teoretisk nautisk kompetens är det ett plus men inte ett krav

Klädsel: Vind- och vattentäta kläder, seglarskor. Flytväst tillhandahålls om du inte har egen

Vi kan erbjuda följande två tider under sommaren
Juli 28-29, Juli 30-31

Priser:
2 dagar SXK medlem 5200 kronor. Ej SXK medlem 5600 kronor

Hotell 1 natt Pier 16:
Dubbelrum Standard 1095:- / ink. moms (ord. Pris fr 1445:-)

Middag:
Köper var och en till. Vi kommer gå på gemensam middag på Pier 16 efter första dagens segling för de som är intresserade.

 

KURS 28-29 JULI, BOKA DIN PLATS HÄR

KURS 30-31 JULI, BOKA DIN PLATS HÄR