Hoppa till huvudinnehåll

Anmälan till årets eskadrar 2018

Sista anmälningsdag var den 1 maj. Det finns dock ett fåtal platser kvar. Finns intresse för att delta på dessa så kontakta Kerstin Andersson 070 588 25 42 eller kerstin.ason@outlook.com

Anmälan görs via en länk under resp eskader. Ha följande information tillgänglig: namn, adress, telefon samt epostadress till skepparen, båtnamn, båttyp, mått på båten (längd, bredd, djup och masthöjd) samt besättningens namn och ålder på eventuella barn. Kölavgiften måste betalas i samband med anmälan så ha även ditt betalkort tillgängligt.

När du har påbörjat din anmäln så har du 25 minuter på dig för att fullfölja den. Under denna tid är platsen vikt för dig.

Kostnaden/kölavgift för årets eskadrar är 600 kr förutom för den kortare barnbarnseskadern där den är 350 kr.

Blir eskaderna fulltecknad så kommer det finnas möjlighet att anmäla sig som reserv. Kretsens ambition är att i möjligaste mån erbjuda ett alternativ eller dubblera den fulltecknade eskadern.

En automatisk bekräftelse kommer att sändas till den angivna epostadressen. Lite senare kommer eskaderledaren att ta kontakt och en förträff kommer att genomföras under våren.

****************************************************************

FÖRSOMMARESKADER TILL FINSKA UTÖ / JURMO 26 maj - 8 juni

Målet för eskadern är att besöka Finska Utö och Jurmo. Bägge dessa hamnar är populära hamnar på somrarna. Att segla dit före midsommar gör att vi lätt får plats i hamnarna. 

Samling på Lidö och första hamn på Åland blir Kårdiskan. Tanken är att förtöja i naturhamnar så långt det går. Möjliga naturhamnar på vägen mot Finska Utö är Sälsö och Svinskär. Till Finska Utö är det 28 NM från Sälsö. Segling till Sälsö kan göras genom Embarsund. Till Jurmo från Utö är det c:a 10 NM. När vi sedan vänder hemåt igen finns några alternativ, t.ex. Jungfruskär mitt i Skiftet. Österskär är ett annat alternativ.

Hamnarna, som  är beskrivna i SXK årsböcker 2013 och 2014,  är ganska små, eskadern lämpar sig för 6 båtar med djupgående ej mer än 1,8 meter.

Detaljplan

Eskaderledare: Bo Mejner

Anmälan

****************************************************************

BARNBARNSESKADER 11 - 15 JUNI

Under fem dagar i vecka 24 tar morfar/farfar/mormor/farmor sina barnbarn (ca 4 – 12 år) och seglar korta etapper i Stockholm mellanskärgård. Givetvis kan far och mor med sina barn också vara med. Aktiviteter och upptåg för barnen.

Start på Malma kvarn.

Eskaderledare Kerstin Andersson

Anmälan

****************************************************************

BALTIC SYD 28 juni - 22 juli

Start i Nynäshamn med skepparmöte på kvällen torsdagen den 28 juni och sedan seglar vi via Fårösund mot Lettland för fortsatt färd mot Litauen.

Eskadern innehåller långa havsöverseglingar men med ett flertal liggedagar i alla hamnar. Medger god tid till rekreation och upptäcksfärder. Vi besöker Ventspils, Pavilosta, Liepaja samt Klaipeida. Vi planerar även en tur på Kuriska lagunen (om möjligt att ordna med turbåt).

Retursegling ca 125 nm med nattsegling till Vändburg alt Herrvik. Därefter två alternativa vägar beroende av väderförhållanden. Se detaljplan. Efter drygt 500 sjömil är vi tillbaka i Nynäshamn ca 22 juli (reservdagar inräknade).

Notera att eskadern kan komma att ändra riktning dvs gå motsols och norrut längs Baltiska kusten. Planering och avfärd kan komma att ändras löpande pga väder/vind (beakta detta vid planering av på/avmönstrande besättning).

Denna eskader innebär huvudsakligen havssegling inkl några längre överseglingar på natten. Segling kan komma att ske i vindar över 10 m/s vid "rätta förhållanden".

Detaljplan

Eskaderledare Lars Karlsson

Anmälan

**************************************************************

ESKADER BLÅ - SURFISK OCH ANNAN KULTUR 29 juni - ca 24 juli

Det blir många natur- och gästhamnar norrut. Några av höjdpunkterna blir besök i gamla fiskelägen – Sveriges högsta ö Mjältön – Skulefestivalen - Galtströms bruk – Sikhjälma med Kapplasse.

Eskadern kommer till många hamnar där man enkelt kan mönstra på eller av gastar. Vi ska hinna med en hel del geologi och natur förutom kultur och därför har vi flera liggedagar.

Detaljplan

Eskaderledare Nils Granlund

Anmälan

****************************************************************

FAMILJEESKADER 10 DAGAR SÖDERUT 5 - 15 juli

Familjeeskader för barn och ungdomar 9 - 15 år. Samling under kvällen 5 juli någonstans i Stockholms södra skärgård. Avslut 15 juli troligen i eller i närheten av Västervik.

Deltagande båtar ska vara större än 28 fot och urustade med inombordsmotor samt VHF. Man ska även ha möjlighet att klara av 5 dygn till sjöss utan att bunkra. 

Detaljplan

Eskaderledare Niklas Isakzon

Anmälan

****************************************************************

FAMILJEESKADER TILL ÅLAND 7 - 17 juli

Eskadern vänder sig till familjer med barn runt 9-13 år (med syskon som kan vara äldre eller yngre).

Vi startar i Malma kvarn lördag 7 juli klockan 15:00. Målet är att ta oss till Mariehamn på Åland. Därefter tar vi oss vidare till kring sydliga delarna av Åland. Avslutning sker i Stockholms norra skärgård i trakterna kring Arholma /Furusund tisdag den 17/7.

Vi kommer under veckan inte att ha en bestämd rutt utan seglingen sker under lite lösare former där vi låter väder och lust styra. Vart man seglar nästkommande dag avgörs på det dagliga skepparmötet. Allas synpunkter tas tillvara och vi kommer gemensamt fram till vad som blir bäst för hela eskadern.

Varje familj förbereder och genomför en kul barnaktivitet under eskadern.

Det finns en viktig regel: att alla barn upp till och med 12 år skall ha flytväst – alltid. I övrigt finns inga skrivna regler. Man kastar loss när man vill.

Eskaderledare Daniel Widberg och Camilla Mörn

Anmälan

****************************************************************

BOTTENHAVET RUNT 8 juli - 5 augusti

Målet är att ta oss runt Bottenhavet under dryga fyra veckor. Planen är att segla via Åland, norrut efter den finska kusten, över Bottenhavet och sist den svenska kusten ner (alternativt tvärtom) med besök i många hamnar. Exempelvis Vasa, Ulvön och Härnösand.

Några studiebesök / utflykter och middagar samt självklart ett flertal gemensamma aktiviteter.

Eskadern Innehåller havssegling och den totala sträcken är drygt 700 sjömil.

Detaljplan

Eskaderledare Kerstin Andersson

Anmälan

****************************************************************

FRÅN SANDSTRAND TILL GLASSKIOSK. 9 – 15 juli

Under vecka 28 genomförs denna eskader. Startar på Kryssarklubbens uthamn Norrviken vid Runmarö. Eskadern går sedan söderut med troligt avslut någonstans mellan Nåttarö och Trosa. Under veckans segling har vi inte några bestämda hamnar utan bestämmer tillsammans vart vi ska segla beroende av väder och vind.

Lämplig för barnfamiljer.

Detaljer

Eskaderledare: Tomas Andermo

Anmälan

****************************************************************

PIRATESKADER 9 - 16  juli

Eskadern välkomnar familjer med barn i låg- och mellanstadieålder, födelseår 2005-2010, där hela besättningen vill delta aktivt i arrangemang och (pirat)aktiviteter.

Vi inleder med en eftermiddagsaktivitet och gemensam middag på Malmakvarns gästhamn. Vi ger oss av från Malmakvarn tisdag 10/7 med en plan om att gå åt ytterskärgården norrut. Om vädret tillåter besöker vi någon eller några av Stockholms skärgårds pärlor i form av Bullerö, Björkskär, Nassa, Kallskär, Rödlöga, Norrpada och kanske Fejan väg mot målet Arholma. Det blir alltså mycket utomskärs segling.

Deltagande båtar är 30-39 fot, maxbredd 4,0 m, maxdjup 2,0 m, med inombordsmotor samt möjligheter att klara el, mat och färskvatten i naturhamnar upp till en vecka.

Detaljplan

Eskaderledare Rickard Berg

Anmälan

****************************************************************

ÅLAND/ÅBOLANDS SKÄRGÅRD 14 - 28 juli

En eskader med start Rödlöga via Åbolands skärgård. Sedan ner mot Hangö och med avslut på Finska Utö. Hamnarna är ibland grunda och därför har eskadern ett tak för djupgående på 1,9m.

Detaljplan

Eskaderledare Gunnar Johansson och Hans Ebersjö

Anmälan

****************************************************************

KAPTEN KROK BARNESKADER 15 - 22 juli

Alla barn tycker att det är roligt att leka med andra barn. När barnen är glada och har kul så kan vi föräldrar njuta av semestern och umgås med andra vuxna.

Eskadern riktar sig till barnfamiljer med lite mindre barn. Vi kommer att ha härlig segling - men inte mer än några timmar per dag. Vi besöker fina naturhamnar där vi kan ses på berget, grilla och äta tillsammans.

Vi samlas söndagen 15 juli vid Malma kvarn, sista kvällen med gänget blir någonstans i Stockholms skärgård lördagen 21 juli.

Tanken är att vi når dagens hamn på eftermiddagen och hjälps åt att hitta på något bus, skattjakt, tipspromenad eller vad som helst. Alla besättningar ansvarar för en aktivitet under veckan.

Detaljplan

Eskaderledare Camilla Fors

Anmälan