Hoppa till huvudinnehåll

Artiklar - Stockholmskretsen

2023-02-27
De önskar att många fler får uppleva The Great Loop. Först köpte de en Mainship 430 Traveler i Fort Louderdale som de hade under hela resan. Båten kunde de sälja för samma pengar som de hade betalt när de kom tillbaka till Florida efter att ha genomfört hela resan. Resan var på totalt 6400 NM och genomförs årligen av cirka 150 båtar.
2022-11-04
Under MBK-eskadern har Motorbåtsentusiaster från Stockholmsregionen träffats på Malma Kvarn beläget på Fågelbro landet. Det var dock inte bara målet utan resan som var lika viktig och spännande. En båtresa från Hammarbyslussen till Malma Kvarn tar mindre än två timmar. Tiden påverkas förstås av hur snabb båt man har, vädret, sjöförhållande och rådande fartbegränsningar.
2022-08-17
Från 1 maj 2022 infördes krav på förarbevis för att få framföra vattenskoter. Om du har Förarintyg, Manöverintyg för högfartsbåt eller Kustskepparintyg hos NFB så får du lov att framföra vattenskoter fram till 30 april 2023 utan förarbevis för vattenskoter. Man ska kunna visa upp sitt NFB-intyg tillsammans med giltig ID-handling.