På Kryss nummer 1-2018

Nytt nummer av På Kryss

2018-01-19 Årets första På Kryss är på väg till er medlemmar, prenumeranter och tidningskiosker. Här kan du läsa tidningens innehåll och ordförande Peter Follins inledaren.

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap. Läs mer om att bli medlem här.

 

Innehållet i På Kryss nr 1/2018:
Inledaren - NU BÖRJAR DET ROLIGA!
Läs INLEDAREN från ordförande Peter Follin längre ner på den här sidan.

Reportage
- Vintersegling
- Gästrike- och Hälsingekusten
- Eskader längs malmens väg

Artiklar
- Nya böcker
- Båtnamn
- Lärdomen

Ombord
- Litiumbatterier, del 3
- Nya båtar

På gång/klubbsidor
- SXK:s miljöarbete
- SXK:s extra föreningsmöte 17 mars
Medlemsförmåner

Långseglingens legendarer
- Naomi James

 

På Kryss omslagsbild
I jakten på en omslagsbild med vintersegling hittade redaktionen denna ovanliga isiga vy från Väderöarna. Fotografen visade sig vara Magnus Rassy som fångade ögonblicket ombord på sin Hallberg-Rassy 54 under "en av många fantastiska vinterseglingar" 2010.
 

På Kryss nr 2 utkommer runt den 21 februari. 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   * 

INLEDAREN - Ordförande har ordet

NU BÖRJAR DET ROLIGA!
Första vårtecknet är här: Båtmässorna som väcker mig ur vinterdvalan. Düsseldorf, Göteborg eller Stockholm, bara att välja. Düsseldorf är min favorit – den största. Där finns allt, även god tysk mat och dryck.

På årsmötet i Stockholm hade krets- och nämndordförandena separata möten, där utvecklingen av klubben diskuterades. Bland annat hur vi kan attrahera nya medlemmar och få fler medlemmar att bli funktionärer som kan bidra med sina erfarenheter. Samtidigt ger det möjligheten att lära känna likasinnade inom klubben. Miljöfrågor och vår miljöpolicy är allt viktigare och är något som vi fokuserar på under året. I slutet på januari har styrelsen en långhelg, där vi tar oss an synpunkter och förslag från årsmötet.

Beskrivningen av Jungfrukusten från sidan 20 lockar verkligen till besök. Nya hamnar och naturhamnar att upptäcka samt gott om plats utan trängsel, vad mer kan man önska? De lokala fiskerätterna gör inte saken sämre! Tyvärr förlångt bort för mig detta år, men…

Julsegling över Hanöbukten är inget att leka med. Även under sommaren måste man visa respekt för denna sträcka. Att inse att det bara är att vända tillbaka tyder på riktigt gott sjömanskap! Det kommer alltid en andra chans! När vi seglade över bukten 1967 i vår lilla Spissgatter, som läckte som ett såll, var det nästan som att vara på Liseberg med de långa och höga vågorna som skulle pareras.

Att upptäcka att större delen av rodret är borta är en situation som ingen vill vara med om. Att hantera detta rätt kräver kloka beslut och erfarenhet. Tack för den lärdomen, Göran Berndtson! Förhoppningsvis slipper vi andra att få nytta av kunskaperna i framtiden.

Hoppas också att vi ses på någon av mässorna i Göteborg och Stockholm! Där finns massor av kunniga funktionärer som kan berätta om vår verksamhet och ge goda råd och tips inför sommarens äventyr, hälsar

Peter Follin
Ordförande i Svenska Kryssarklubben
E-post: ordforande@sxk.se

4362

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *  

- På Kryss på nätet www.pakryss.se (öppnas i ett nytt fönster)
- På Kryss finns som digital e-tidning via vår app "På Kryss".
Du kan läsa på mobiler och surfplattor och på din dator. För medlemmar är det gratis men det går även att köpa digital prenumeration via appen för icke medlemmar.
Läs mer här: http://www.sxk.se/sxk-riksforeningen/pa-kryss-som-digital-e-tidning
-
 Kontaktuppgifter till På Kryss redaktion och annonser i På Kryss

 

På Kryss är Svenska Kryssarklubbens medlemstidning och utkommer 8 gånger per år. Är du medlem i Svenska Kryssarklubben ingår På Kryss i ditt medlemskap.
Läs mer om att bli medlem här.

 

Mina sidor på www.sxk.se
Från och med 2017-08-15 kan du logga in på "Mina sidor" och välja att betala årsaviseringen direkt med kort. Under "Mina sidor" kan du se dina medlemsuppgifter (och båtuppgifter om du har din båt registrerad) och göra eventuella ändringar och tillägg.
Läs mer om hur du loggar in och "Mina sidor" här!