Hoppa till huvudinnehåll

Höstutflykt till Nynäshamns Ångbryggeri AB

Information:
Datum: Torsdag, 2018-09-20, 10.45
Arrangör: Stockholmskretsen
Prisuppgifter:
Pris medlem: 395 kr
Pris ej medlem: 445 kr
Tillgänglighet:
Den här aktiviteten är öppen för alla
Plats finns
Beskrivning:
Torsdagen den 20 september kl 11.00 har Seniorkommittén ordnat en ”Bryggerivisning med bryggarbricka och ölprovning” på Nynäshamns Ångbryggeri. Visning och ölprovning tar ca 2 timmar.
I deras visningspub får vi smaka på flera olika ölsorter, bl a på ”Bedarö bitter” och traditionella ”Landsort Lager” och även den sammetslena ”Sotholmens Stout” och humlearomatiska ”Ålö Ale”. Vi får också höra om hur bryggeriet kom till och vad som hänt på vägen från entusiastiska hembryggare till drivna hantverksbryggare. Vi får lukta på humle och smaka på malt och se hur ölet bryggs. I jäs- och lagringsrummet ser vi hur ölen lagras i väntan på att bli tappade på flaska eller fat.
Efter visningen ska vi avnjuta en Bryggarbricka med öl därtill. Om vädret tillåter kan vi också sitta på den fina terrassen utanför.
Till Nynäshamn tar man sig lättast med pendeltåget som har slutdestination Nynäshamn. Från Stockholm City tar det ca en timme och tåg avgår varje halvtimme, se aktuell tidtabell i september.
Vi samlas kl 10.45 utanför bryggeriet som ligger på Lövlundsvägen 2-4, ca 10 min promenad från stationen, för att sedan gemensamt gå in på bryggeriet.
Priset för visning med bryggarbricka och ölprovning är 395 kronor för medlemmar i Stockholmskretsen och 445 kronor för övriga medlemmar.
Väl mött i den vackra sommarstaden Nynäshamn!