magnuskrampell

Magnus Krampell:

Jag ar på vag till Vastindien, men vill inte segla hem båten sjalv, utan funderar på att låta någon/några segla hem den åt mig. Inget betalt uppdrag, utan de får segla ett tag i Vastindien mot att de seglar hem båten. Jag betalar kostnader för hemseglingen (hamnavgifter, mm), men inte mat....(?)

Lite juridiska frågor:
Vad behövs för avtal för att de skall kunna komma in och ur hamnar utan att bli anklagade för att ha stulit båten? Ett "låneavtal"? (Jag skall kolla hur det ar med försakringen...).

Någon form av ansvar mot mig, så att de inte medvetet skadar båten, eller seglar så att båten sjunker. Någon form av sjalvrisk, kanske?

Finns denna typ av avtal redan? (inte alldeles ovanlig situation, kanske).

kuling
Hemsegling

Lennart Lundin:

Hej Magnus!
Givetvis behövs ett avtal mellan ägare och besättning. Bl a alla namn på skeppare, besättning o ägare, passnr, Båtnamn o registreringsnr, destination, ägarens godkännande för transporten. Ange att ingen ersättning utgår. Bevis att moms är betalt någon gång inom EU/ alt båtens köpekontraktet från privatperson eller firma med angivelse att VAT ingår i priset. Behåll kopior på allt. Ha fullständig dokumentation på båt o dess utrustning liggande ombord och iland här hemma.
Försäkringsfrågan är mycket viktig för båt o besättning. Låt besättningen deponera motsvarande rimlig självrisk. Avdrag om något går sönder.

Jag tror inte det blir lätt att skaffa en gratisbesättning som har de rätta kunskaperna. Vid mina leveransseglingar utgår en ersättning av 1 USD/man och nautisk mil plus alla kostnader för båten, resor, mat etc.

Det finns gott om båtar till salu i Västindien eftersom returresan till Europa är längre o besvärligare än ditresan.
Ett alternativ är däckslast från Florida till norra Europa.

Lycka till

Anonym användare
Lan

Hej, allihop, Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån på 2% Detta är ett legitimt företag med ära och skillnad Vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta lån erbjudande vänligen kontakta oss på vår email: (anggadiman1 [at] gmail [dot] com) Ange även detaljerna så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart. Namn:Belopp som behövs:Varaktighet: aLand:Syftet med lånet:Månadsinkomst:Telefonnummer: Kontakta oss med ovanstående detaljer på vår email: anggadiman1 [at] gmail [dot] com Hälsningar till er alla.

Anonym användare
HERMAN ANNE

Hej maila oss nu om du behöver ett brådskande lån [REMY [dot] CREDIT111 [at] gmail [dot] com]

behöver du lite kredit eller någon finansiering? Inte tillbaka betalas av banken? Har du ett betald konto eller skuld? Vi har ett bra återbetalningsschema med en låg ränta på 1%. du tar emot ditt lån inom de närmaste 12 timmarna För mer information, kontakta oss direkt på följande adress: [REMY [dot] CREDIT111 [at] gmail [dot] com]

fullständiga namn:......... Land:.......... lånebelopp:............. Lånlängd: .......... Telefonnummer:............. Ockupation:........... Månadsinkomst:.... ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, EMAIL: REMY [dot] CREDIT111 [at] gmail [dot] com

Lägg till ny kommentar

Image CAPTCHA
Ange de tecken som visas i bilden. Skilj på stora och små bokstäver.