Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Kryssarklubben på Friluftsforum för att berätta om Kryssarklubbens seglarläger för ukrainska flyktingbarn

Med start igår samt idag den 18 april pågår Friluftsforum med Svenskt Friluftsliv som arrangör. Svenska Kryssarklubben deltar och berättar om sina seglarläger för ukrainska flyktingbarn som föreningen kunnat hålla tack vare pengar från regeringen via Svenskt Friluftsliv. I år kommer ett tredje läger att arrangeras. Totalt har därmed Kryssarklubben kunnat erbjuda 90 ukrainska barn och ungdomar att prova på det härliga med segling och båtliv.

- Det känns glädjande att få ge de här barnen ett roligt avbrott i vardagen, säger Kryssarklubbens generalsekreterare Fredrik Norén, som själv varit en av ledarna på lägret och som deltar i Friluftsforum.

Seglarlägren arrangeras i samarbete med Solna seglarskola vid Huvudsta strand i Mälaren. De yngre barnen får segla optimistjolle och de lite äldre katamaran. Förutom att lära sig segla får de också lära sig om sjösäkerhet. I år kommer seglarlägret att arrangeras under vecka 31.

Läs mer om Friluftsforum här: Friluftsforum 2024 

Svenska Kryssarklubben är en av flera organisationer inom Svenskt Friluftsliv, läs mer om Svenskt Friluftsliv här: svensktfriluftsliv.se


Bilden är från augusti 2022 då lägret arrangerades för första gången och omkring 30 flyktingbarn från Ukraina fick lära sig segla och om sjösäkerhet. I just denna seglarskola fick barnen delta gratis tack vare Kryssarklubbens initiativ och bidraget från regeringen via Svenskt Friluftsliv. Svenska Kryssarklubben arrangerade seglarskolan tillsammans med Solna seglarskola.
Se SVT:s reportage från seglarskolan i artikeln här!

 

Dela i sociala medier