Hoppa till huvudinnehåll

Kryssarklubbsmedlem med i nya säsongen av Över Atlanten

Nu är en ny säsong i gång av Över Atlanten på kanal 5/Discovery+. Den första säsongen sändes 2019, det är med andra ord säsong 5 som går just nu. Enligt Discovery Networks tittar drygt 65 000 på varje avsnitt. Medverkar gör kryssarklubbsmedlemmen och seglaren Christian Harding. Vi har fått ett snack med honom.

Vad var din uppgift i seglatsen/programmet? 
Min roll tillsammans med andra i teamet, var att få båten i ordning inför Atlanten och att under resan vara coach och stötta de kändisar som var med.

Hur många gånger har du själv tidigare seglat över Atlanten?
Jag har startat 4 gånger och kommit fram 3 gånger! Så jag har varit med om både solsken och storm, vilket är väldigt nyttigt och lärorikt.

Hur var denna segling med kändisar och TV-inspelning?
Det var superkul! Som varje gång man ger sig iväg och seglar så träffar man spännande människor. Men när man seglar över Atlanten lär man känna varandra ännu mer. Alla kändisar var super härliga och glada, även med varierande förkunskaper så lärde dom sig snabbt.

Vilka kändisar deltog?
Mickey Dee - hårdrockstrummis, Maria Montazami – Hollywoodfru, Anders Svensson - fotbollsspelare, Julia Dufvenius - skådespelare, Nassim Al Fakir - artist och Hans Fahlén – programledare.

Berätta något "behind the scenes"?
Anders Svensson har smeknamnet "Taco" och jag hade turen att bli bjuden på tacos mitt på Atlanten. Lite roligt när smeknamnen faktiskt passar in. Sedan att få bilda ett band med en rockstjärna som Mickey Dee är riktigt skoj!

Vem var duktigast?
Någon som överraskade dig?

Det är svårt att säga vem som var bäst eller sämst, jag tycker alla skötte sig bra och kämpade på. Men den som stod ut som den som överraskade mest och lyfte mest som människa och seglare så måste jag säga Maria Montazami! Från att aldrig ha styrt en båt till att efter några dagar stå och styra båten i storm mitt i natten, det är väldigt häftigt att se en sådan utveckling!

Vad kommer du komma ihåg från resan med kändisbesättningen?
Alla härliga människor som man fick lära känna! Allt från det super-proffsiga TV-teamet som alltid fanns tillgängliga och kämpade på dag och natt, till alla härliga stunder med kändisarna med skratt och fantastiska livshistorier. Det här är definitivt något som jag alltid kommer komma ihåg och ta med mig i livet.

Vem var skeppare ombord?
Gurra Krantz

När i tid gjordes inspelningen?
Vi kastade loss 15 januari från Kanarieöarna

Tack Christian!

Maud Nordell

 

På bilden, från vänster: Christian Harding, Maria Montazami, Julia Dufvenius och Anders Svensson.

Dela i sociala medier