Hoppa till huvudinnehåll

Ledamöter

Bottenvikskretsen
Christina Liljestrand är redaktör för kretsens tidning Krysspricken. 
Eva Burström är kretsens webbredaktör.

Bottenhavskretsen
Frank Arnoldsson - Ordförande 

Eggegrundskretsen
Bo Ulfhielm

Uppsalakretsen
Per Nilson

Väster Mälarkretsen
Ingen representant

Stockholmskretsen
Solveig Tjernquist Ekström

Sörmlandskretsen
Ann Mari Westerlind, informationsansvarig i Sörmlandskretsen. Jag växte upp i en orienterarfamilj och tillbringade fritiden i skogen både sommar och vinter. I tonåren växte seglarintresset genom seglingar med sjöscouterna. I början var det seglingar i Mälaren men med tiden har jag seglat med familjen på i norska och danska vatten med utgångspunkt från Bohuslän. Efter en flyttsegling runt kusten blev Sörmlands skärgård vårt hemmavatten och utgångspunkten för SXK-eskadrar till Åland, Finland, Ryssland, Balticum, Tyskland och Bornholm. Det som främst intresserat mig som arkitekt är att få olika natur- och kulturupplevelser knutna till båtlivet. Illustrerade reseberättelser har jag skrivit sedan studietiden och nu fortsätter jag som redaktör för Sörmlandskretsens Kretsnytt.

S:t Anna kretsen
Stefan Eliasson har varit medlem i S:t Annakretsens styrelse sedan 1998 och har från start ansvarat för Information såsom Medlemsblad, hemsida och material till På Kryss.
Han har hela tiden sett kretsens aktiviteter som en viktig och uppskattad verksamhet. Vad är då kretsens verksamhet? - Basen är sådant som löper under större delen av verksamhetsåret – Styrelsearbete, Aktiviteter/Utbildning och Qvinna ombord.
Sommarhalvåret domineras naturligtvis av Uthamns- och Eskaderverksamhet.
Det vi nu ser i S:t Annakretsen är ett tillflöde av barnfamiljer där föräldrarna är intresserade av att ta del i funktionärsarbetet. Uppmuntrade av detta har vi på nytt satt fart på vår Familje- och Ungdomsverksamhet som i sin nya tappning hos oss kallas Juniorkommittén.

Vi ser nu med tillförsikt fram emot en breddad verksamhet som vi kan sprida information om internt och externt - och framförallt till alla våra 1600 medlemmar.
S:t Annakretsens upptagningsområde är från Västervik till Sörmland. På sjörapporten kan du höra om vädret i ”våra” farvatten om du lyssnar efter Mellersta och Norra Östersjön.

 

Dackekretsen
Martin Lesén representerar Dackekretsen i info- nämnden. Jag är webbmaster i Dackekretsen och har även varit kursledare för en hel del kurser i SRC (VHF) och marinelektronik. Bakgrunden är tekniker och företagare i radio- tele- datakommunikation och marinelektronik. Jag är ledamot i riksstyrelsen sedan 2012. Jag har varit på sjön i olika farkoster sedan jag kunde gå och lite innan. Nu åker vi motorbåt och bor i Borgholm.

 

Blekingekretsen
Ingela Möller är redaktör för Blekingekretsens tidning Kretsaktuellt. Vi ger ut tre nummer om året på ca 24-32 sidor. Blekingekretsen omfattar i princip Hanöbukten, men vi har också många medlemmar i Skåne och Småland. I tidningen och på webben försöker vi i första hand belysa frågor som rör vårt närområde samt beskriva kretsens aktiviteter.

 

Öresundskretsen
Birgitta Porutis – redaktör för Sydpricken sedan hösten 2010 och webbansvarig i Öresundskretsen. Idéer kläcks i redaktionskommittén som förutom Birgitta består av ordföranden Kay Wictorin och Ingrid Falkman som är specialist på att sälja annonser. Dessutom har kretsen många intresserade medlemmar som bidrar med artiklar, idéer och foto. Ett måste för att få en innehållrik och läsvärd tidning. Sydpricken är på 28 sidor, utkommer fyra gånger om året och trycks i 1000 ex.

Västkustkretsen
Ingen representant

Vänerkretsen
Eie Bengtsson

Medelhavsseglarna
Christina Brodd

Svenska Kryssarklubbens kansli
Per Berkhuizen

 

 

Publicerad 2011-04-26, uppdaterad 2017-09-14