Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2022-08-15 - 16:04
Värmare

Pierre:

Fundera på att sätta in en varmare typ Wallas eller Eberspächer i min 6,5 meters Walk Around båt. För att få det varmare i hytten när jag ibland övernatta i den. Men hur mycket ström dra det?
Jag bruka övernatta ibland vid någon ö och sedan trollingfiskar jag hela dagen med båten. Det är en 4-taktare jag ha så den borde ju ladda batteriet hyfsat bra om jag är ute och trolla med motor ca 7 timmar på en dag.
Jag antar att jag inte behöver dom största varmarna utan typen Wallas 1300 el. 1800 alt. D30

Ernst Blixt, s… (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Ernst Blixt, sekreterare i BTN.:

För allman information om värmare se:
www.sxk.se + länkar Fråga om teknik + Båtteknik + Övrigt + Varm och skön båt.
Stefan Kindebo… (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Stefan Kindeborg, Tekniska SXK,Sörmland:

Hej!
Har väldigt bra erfarenheter av både nya Eberspächer Airtronic D2 och Webasto AirTop 2000. Båda värmarna är mycker driftsäkra och drar lite ström, genom en elektronisk styrning av uteffekten. I båtar med små utrymmen så går värmarna ner i lågfart mycket snabbt vilket medför låg strömförbrukning c:a 0,7 Amp och tyst gång. Båda har keramiska glödstift med låg startström under mycket kort tid. Min nuvarande AirTop 2000 som har fungerat oklanderligt i 3 somrar. Hitills har den aldrig "klickat". Känns väldigt tryggt och den hörs knappt alls.
Betr. Wallas har jag bara erfarenhet av äldre 1800B(fotogen)som oftast krånglade. Effektregleringen var ju inget direkt "hit". Jämfört med nya värmare så är äldre Wallas och Ardic rena "Hedenhös"...