Hoppa till huvudinnehåll
Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00
Varför är Kalle en kvinna?

Hopp-i-land-Kalle heter han. Men det är nästan alltid en hon som hoppar, vänder sig om och försöker bromsa upp några ton båt. Ja, men det är väl som det ska, eller? Vem har starkast ben och armar och är längre? Hon eller han? Jasså skulle hon klara att styra båten? Varför inte, hon kör väl bilen hemma? Förstår inte det låsta könstänkadet när det gäller båtlivet. I alla andra sammanhang ska det vara jämställt och mannen tappar ju inte ansiktet av att köra runt dammsugaren hemma, så varför kan han inte släppa ratten / rodret till henne?      - Det värsta jag sett var den höggravida kvinnan på en äldre skärgårdskrkyssare som skulle hoppa på en regnvåt klippa medan hennes unge och friske man stod lugnt vid rodret och kände sig som kapten på skutan.   Åh dessa fantastiska män....

Bewert
Senast inloggad: 2020-04-05 - 03:55


För vår del är det så det funkar, av den lätta anledningen att min fru inte vill stå vid rodret, varken under färd eller tillläggning. Hon vill inte heller köra bil.

Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Min fru vill inget av detta. Hon föredrar att vänta medan jag sköter tilläggning, inklusive att hoppa i land. Därför har jag gjort en egen konstruktion där jag kan sträcka både ankarlinan och förtöjningslilnan ifrån land. Hon är inte lat, bara ointresserad och lagar så god mat att jag inte är missnöjd.

Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Skaffa ankarspel!

Nu kan skepparn styra medan jag lägger ankare från fördäck, kilver ner på klippan/bryggan lägger fast fören och sträcker upp ankaret.

Anledningen till att så få karar står som hopp i land Kalle är att ankaret ska läggas och det är tungt.

Mats