Hoppa till huvudinnehåll
Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00
Försommarresa i en plastsnipa från Nådendal i Finland till Haparandatrakten, med en omväg via Gotland, Bornholm och Göta kanal.

Inlägg:

Under 2017 så gjorde jag en försommarresa i en plastsnipa från Nådendal i Finland till Haparandatrakten, med en omväg via bland annat Åland, Gotland, Bornholm, Skåne och Göta kanal.

I april 2017 så köpte jag en begagnad plastsnipa av sorten Bella 7002 i finska Nådendal. Sedan så var jag ute och åkte med den i sju och en halv vecka. Med mig i båten hade jag även min cykel så att jag passade även på att utforska en del platser från cykelsadeln, däribland Gotland. Resan gick från Nådendal upp till Haparandatrakten, men jag tog inte den närmaste vägen, utan istället tog jag omvägen via bland annat Åland, Stockholm, Fårö, Gotland, Öland, Simrishamn, Bornholm, Falsterbo kanalen, Ven, Hallands Väderö, Göteborg, Trollhätte kanal, Vänern, Göta kanal, Vättern, Mem, Dragets kanal, Södertälje kanal, Mälaren, Hammarbyslussen, Väddö kanal, Svartsundsrännan, Härnösand, Höga kusten, Norra Ulvön, Holmön, Skellefteå, Piteå, Strömsundskanalen, Boden och Töre innan jag slutligen nådde fram till Haparandatrakten och Finland igen.

Här på länken nedan till min blogg har jag skrivit som en resedagbok om resan och publicerat en del bilder från resan. Så om någon är nyfiken så får ni gärna besöka min blogg och läsa om resan, och naturligtvis får ni ju gärna dela med er av länken.

Det var kort sagt en fin resa som jag fick uppleva under våren och försommaren längs en stor del av den svenska kuststräckan, på några av landets mer kända öar, i ett par av landets sjöar och längs några av de mer kända svenska kanalerna. Naturligtvis har resan inspirerat mig att ge mig ut på fler resor framöver, så under de kommande åren är tanken att framförallt resa genom fler kanaler i Sverige, men även i Norge. Så jag hoppas att jag kan inspirera fler att ge sig ut på trevliga resor i de svenska farvattnen och som sagts för min del lär det bli fler resor och därmed fler resedokumentationer framöver också.

På denna länk kan i läsa resberättelsen från resan i min blogg.

/Fredrik