Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2022-07-01 - 15:23
Vit sörja i vattenavskiljare

Andreas:

Hej Tänkte höra efter lite förslag gällande smuts i VA avskiljare. var nere i båten igår och gjorde lite översyn av motor m,m. Tittade på va avskiljaren och såg att längst nere på botten av den genomskinliga behållaren så var det en vit beläggning utmed kanterna, från botten och ca 3cm uppåt var den vita mjölkaktiga beläggningen, dieseln var ej grumlig, den vita beläggningen låg utmed kanterna. Jag tömde behållaren 2ggr och hoppas nu på att den vita beläggningen är borta. jag förstår ej vad detta kan vara, om det varit fukt eller vatten så borde väl vatten skilja sig och inte bli vitt!. Har någon förslag eller ideer vad detta kan vara? Båten är byggd 1997! tacksam för lite tipps eller ideer.

Gunnar Buhre (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Gunnar Buhre:

Diesel parafinerar, dvs stelnar, vid låga temperaturer. Det kan ha varit det som hänt. När det blir varmare igen återgår parafinet till diesel. Pröva genom att ställa en liten plastburk i frysen och titta om det ser likadant ut som i filtret. I så fall var det detta som hände. Helt ofarligt! Gunnar Buhre
Andreas (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Andreas:

Tack för infon, Jag har kollat runt lite idag och har även fått svar att det kan vara kondens pga det konstiga vädret med stora temp skillnader och fuktigt. Jag kommer att hålla lite koll på det, men som sagt det verkar inte vara farligt.