Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2022-07-01 - 15:23
Ankersystem foran.

Tor Graver:

Jeg har en Comfort 34 hvor det er installert en ankervinsj (vertikal) med et tilhørende Delta 15 kg anker. Det finnes også en baugrulle for ankeret. Jeg ønsker å få ankeret litt lengre foran båten slik at det ikke slår bort i skroget når det heises opp av vannet. Videre ønsker jeg å få et feste for genakeren foran båten. Det hadde også vært fint med en liten stige for å komme ned på skjæret. Jeg vet at det finnes store rør-systemer (peker) som man kan montere foran, men er det ogås noen andre løsninger som jeg burde vurdere. Takk for alle innspill.

Johan (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Johan:

Du ska ha ett gennakerpeke. FInns säkert flera varianter. Dels de som importeras av företaget "Båtsystem" med leder i varje fäste. FÖrdel - one size fits all. Nackdel - sladdiga och vassa kanter. Dels finns dett företag i Kungälv som heter STB Elektropolering. Har en uppgift om hemsida: http://www.stbprod.se/ fast i kväll funkar den inte. Tel nr: 0303-942 90. Deras grejer har en helt annan finish och kvalitet än Båtsystems. Nackdelar är väl i så fall leveranstid och ev viss prisskillnad. Den integrerade stegen är också mycket stadigare i STBs produkt. Dock är min uppfattning att du kommer tvingas byta till ett Bruceankare. Men det är det värt.
Magnus (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Magnus:

Har för mig att jag läst att STB eventuellt har lagt ned sin verksamhet. Men det är en osäker uppgift, så kolla.
Johan (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Johan:

Några som vet är Navark respektive SydOstmarin - STB har gjort mänga peken till de båtarna. Om dom lagt ner rekommenderar jag att kontakta Beckerbåt i Stockholm/Lidingö för dom monterar riktigt fina peken på Dufourbåtarna.