Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2023-12-07 - 14:46
Hjärtstockslagrertätning

Björn J.:

Jag vet inte vad www.skrivihop.se säger om rubriken... Men här är iallfall min fråga: Jag har en över 20 år gammal Nimbus, hjärtstockens genomföring i skrovet läcker mycket litet, några droppar per resa, troligtvis "skall det vara så på den modellen". Inne i genomföringen ligger det en slags fläta som är indränkt i fett, just för tillfället är det "lagerboxfett" som avsett för gamla spårvagnar. Frågan är, var någonstans kan jag köpa en ny sådan fläta, och vad för slags fett skall det egentligen vara? Jag tror att denna typ av genomföring finns på flera svenskbyggda båtmodeller såväl segelbåtar som motorbåtar.

Roger Ryberg (ej verifierad)
Senast inloggad: 2023-12-07 - 20:48

Roger Ryberg:

heter det, finns att köpa i metervara i olika tvärsnittsmått. Ytterligare fett behövs ej, man drar lite på muttern när det börjar läcka. Befintlig fläta kan med fördel vara kvar, ny fläta snedskäres i skarv.
Björn J. (ej verifierad)
Senast inloggad: 2023-12-07 - 20:48

Björn J.:

Tack.. men var köper jag en talgfläta?
Gantika
Senast inloggad: 2013-11-25 - 16:57

Jörgen:

Capella Marin, www.capella.se har flätor. De är inte billiga så ta med stora lädret och mät innan exakt hur mycket du behöver. Du måste också veta axelns tjocklek och höljets innerdiameter för att kunna bestämma flätans tjocklek.
Björn J (ej verifierad)
Senast inloggad: 2023-12-07 - 20:48

Björn J:

Tack Jörgen! Jag hade iofs tänkt mig någon annan slags butik som säljer industriförnödenheter, maskindelar etc... kanske blir billigare där än hos båttillbehörsbutiken.