Hoppa till huvudinnehåll
Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00
Egenbyggd segelbåt

Hej på Er!

Jag håller nu på att bygga en segelbåt som blir klar sommaren 2016 och tänkt höra vad som gäller vid registrering vid ett nybygge? Går en att registrera direkt hos Er i SXK?

Båtens mått är 6x2m (ingen motor)

Mvh John Eriksson

 

 

 

Anneli Ekholm
Senast inloggad: 2023-12-06 - 16:22

Hej John!

Du är välkommen att registrera din båt hos oss när båten är färdig. Formulär för båtregistrering hittar du här: http://www.sxk.se/registrera-bat,batbyte

Om du har planer på att segla lite längre bort, tex utanför Norden, rekommenderar jag att du tar med dig ett internationellt certifikat (ägarbevis) Det kan vi hjälpa dig med och då behöver du fylla i en blankett som finns här: http://www.sxk.se/internationellt-certifikat

Du behöver också skicka oss kopior på kvitton för större inköp till båtbygget samt gärna foton på båten under bygget (eftersom du inte har något köpekontrakt som i annat fall bifogas).

Välkommen att höra av dig om du har frågor eller funderingar på telefon 08-448 28 80 eller e-post info@sxk.se 

Lycka till med ditt fortsatta bygge!

Vänliga hälsningar Anneli Ekholm, Svenska Kryssarklubben

Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 2023-12-07 - 21:45

Hej Anneli!

Ursäkta för ett sent svar. Jag får tacka så mycket för det formulerade svaret, och återkommer till Er så fort båten är seglingklar (förmodligen maj 2016). Bilder under byggets gång och kvitton finns så det är inga problem.

Mvh John Eriksson