Hoppa till huvudinnehåll
Kenneth Svensson
Senast inloggad: 2015-11-24 - 16:38
Rullgenua

Kenneth Svensson:

Comfort 32 .Jag tänker montera rullgenua på min Comfort 32 ,tanken är att placera rullen i ankarboxen . Finns det någon som har erfarenhet av detta , boxen i Comforten är ganska liten ?

Anders (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Anders:

Hej Jag har monterat en Furlexrulle nere i ankarboxen på min Linjett 30. Det var trångt men det gick mycket bra. För att kunna borra det nödvändiga horisontella hålet i befintligt röstjärn i botten av ankarboxen fick jag borra tvärsigenom skrovet. Det gick också bra och endast jag själv kan se på utsidan var hålet var (vitt skrov). Men det gäller ju förstås att mäta upp platsen för hålet ganska noggrant. Lycka till!
stefan.kindeborg
Senast inloggad: 2018-04-10 - 14:59

Stefan Kindeborg:

Hej, Kenneth! Titta gärna på "Bartels" Rullfocksystem. Finns både för förstagsprofil eller modell "behålla pistolhakarna". Rullen med s.k. "ändlös tamp" är mindre än t.ex. Furlex och jag är otroligt nöjd med den som jag monterade i min Contrast 33 för 3 år sedan. Kvalite´n på tyska Bartels är väldigt hög. Modellen med förstagsprofil är tyvärr dyrare än t.ex. Furlex. På min båt (33kvm genua) så sitter den modellen där man alltså behåller pistolhakarna och det fungerar alldeles utmärkt. Det finns olika modeller med "däcksgenomgång" eller för typ ankarbox. Titta på; www.saltsjobadssegel.se Stefan K, i Nyköping
Bifogade filer