Hoppa till huvudinnehåll
Ingemar Åkesson
Senast inloggad: 2021-08-13 - 07:56
Ljuddämpare

Ingemar Åkesson:

Har satt i ny motor i min båt.(Yanmar JH4). Ny isolering i motorrummet.Nu går motorn tyst o vibrationsfritt men har fått störande vibrationer ifrån avgasutsläppet.Det mynnar ut ca 15cm över vattenlinjen,men vid marchfart sätter sej aktern o utsläppet kommer under vattenlinjen. Därav missljudet. Vad gör jag åt detta? MVH Ingemar

Ernst
Senast inloggad: 2014-04-01 - 11:22

Ernst Blixt, sekreterare i Båttekniska nämnden.:

För att ge Forumläsarna en chans att kunna svara, kan det vara klokt att informera om båttyp, skrovform, förändringar i motorvikt, motoreffekt och propeller. Hur mycket lägre går aktern nu jämfört med tidigare.
Ingemar Åkesson
Senast inloggad: 2021-08-13 - 07:56

Ingemar Åkesson:

Aktern går men samma höjd som tidigare,men eftersom den nya motorn går tystare kanske dessa ljudvibrationer funnits tidigare men då dolts av ett högre motorljud. Har sett att vissa båtägare har förlängt sina avgasutsläpp med en rörbit svängd bakåt.Ska prova dettta.
ted (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

ted:

Montera ett vattenlås ljuddämpare som förutom dämpa ljudet rymmer det kylarvatten som pumpas ut i avgasslangen innan motorn startar och gör att inte vatten åker tillbaka in i motorn när man drar i stoppen.
Bifogade filer