Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2022-07-06 - 16:17
Klä sittbrunnen

Patric Rehnqvist:

Har en båt som blivit ganska sliten ocjh skabbig i sittbrunnen. Gjorde förra sesongen ett tappert försök med att skära till liggunderlag och fästa med självhäftande mattape. Resultatet blev riktigt snyggt, men efter några mådnader så började materialet falla i bitar. Så nu ligger jag med kniv, värmepistol och aceton och försöket ta bort resterna. Det optimala och snyggaste hade ju varit att beställa en sittbrunns inredning i teak, men det kostar ju en del. Har för mig att det finns lämligare material typ "liggunderlag" som är tåligare. Men var hittar man det någonstans? Har även på båtmässan kollat på någon typ av "nåtad kork" som liknar teak. Huvudsaken är att jag kan köpa det på löpmeter, och skära till det själv. Några förslag?

Seawolf (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Seawolf:

Det finns några olika typer av tåliga och halksäkra beläggningsmattor, en typ heter Threadmaster, en liknande hos Hjermans kallas Däcksmatta. Åtminstone Threadmaster har gott rykte, och jag har sett en båt som legat i vattnet i minst ett decennium utan just någon vård alls, och det ser trots detta förvånansvärt OK ut. För Hjertmans däcksmatta bör man kunna finna referensanvändningar också, och det har antagligen ungefär likadana egenskaper som Threadmaster.
Roger Ryberg (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Roger Ryberg:

Jag rekommenderar och använder själv TBS-mattan, som finns i olika tjocklekar, en mängd färger och även som självhäftande. Finns hos Ital Nordic, Henån. Roger