Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2022-07-06 - 16:17
Genomföring

Kent:

Men anledning till att mitt inlägg den 24/3, ang genomföring för avlopp till handfat, inte fått någon vidare respons så gör jag ett nytt försök. Nog måste det väl finnas många fler som kan ge idéer om olika lösningar? Eller är frågan för banal?

Lennart Lundström (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Lennart Lundström:

Personligen skulle jag inte tveka att göra en ny bordgenomföring, för att komma ifrån den krångliga lösning du har idag. Har ägt båt (segel) i några och 20år och alltid haft genomföring för handfatsavloppet, under vattenlinjen. Gör det ordentligt med kulventil etc. så är det inga problem. Se bara till att kranen placeras lättåtkomligt och slangen säkras med dubbla rf-slangklämmor. Nytillverkade båtar har avlopp för handfatet. Hade det varit riskabelt på något sätt är jag övertygad att man frångått det.
mhm (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

mhm:

jag köpte båt för några år sen, ett orust bygge från mitten på 70-talet bland det första jag gjorde första vintern var att byta genomföringar. de gamla hade varit monterade sedan båten var ny. nu sitter det RF kulventiler och genomföringar där, alla utom en är lätt åtkomliga vilket gör att vi normalt stänger ventilerna då vi lämnar båten. (Inte sittbrunslänsen naturligtvis). det gör också att ventilerna motioneras regelbundet och när man verkligen behöver dem så sitter de inte fast. eftersom det är kulventielr så är det lätt o se om dom är öppna eller stängda på vår båt sitter intaget för spolningen på styrbordsidan, sen finns ett utlopp för vardera handfat och toa på babordsidan. intaget till spolningen sitter dessutom för om utloppen så att man inte ska få rundgång, (urrk) när man spolar toa i övrigt finns ett utlopp för diskhon och ett intag för kylvatten till motorn samt 2 sittbrunnslänsar. (länsarna är ju lite också svåra att komma åt förstås) jag är mycket nöjd med arrangemanget