Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2023-12-01 - 12:20
Blästring av botten

Robert Westerholm:

Hej! Mitt varv fick i uppdrag att blästra botten på vår båt (Swan 38). Vad jag förstår så ska man blästra med kalk, de blåste med sand. All gelcoat är borta, när jag konfronterade varvsägaren påstar han att det inte hade funnits någon. Det finns fortfarande gelcoat under stöttorna 6 platser. Hur ska jag gå till väga. MVH Robert.

kuling
Senast inloggad: 2014-05-26 - 19:25

Lennart Lundin:

Enligt din beskrivning har man använt samma förfarande som när man blästrar stålbåtar. Ett annat fall var när man skulle blästra en betongbåt inför epoxy-behandling. Man körde på så att armeringen kom fram... Rätt metod när det gäller blästring av plastbåtar är antingen högtrycksvatten med kalk eller ännu bättre högtrycksvatten med vissa kemikalier - precis som när man klottersanerar. I sistnämnda fallet kan man precis anpassa avverkningen till önskad nivå. Vanligtvis så att gelcoaten inte blir skadad utan enbart aningen uppruggad. Hur du ska komma tillrätta med ärendet får vår jurist svara på.
Johan Westman (ej verifierad)
Senast inloggad: 2023-12-02 - 22:11

Johan Westman:

Hej Robert! Ang blästringen så förstår jag inte syftet med själva blästringen. Dock är det så att du har rätt att få den tjänst utförd som du har beställt. Av din beskrivning tycker jag att det verkar ganska klart att varvet får ta bort glecoat även under stöttorna. MVH! Johan Westman Jurist åt Sxk