Hoppa till huvudinnehåll
admin
Senast inloggad: 2020-07-05 - 22:43
Bandankarspel (referenser?)

Benke:

Jag söker efter ett prisvärt bandankarspel och har hittat tre leverantörer i Sverige. Tyvärr så föreligger det en del oklarheter kring seriositeten hos två av dem. Kort resumé följer nedan och frågan är om någon på forumet har erfarenhet eller information kring dessa produkter/leverantörer?

Dyrast: www.winchmatic.se
Mycket bra referenser finns och inget finns att klaga på (förutom priset). Prsinivån ställer tyvärr denna leverantör offside och är i dagsläget inget alternativ.

Prisvärd: www.anchor.se
Enligt uppgift så är ägaren inblandad i en rättslig tvist om hans rättighet att marknadsföra bandankarspel då han sålt patentet/tidigare företaget till nuvarande winchmatic... Produkten har något sämre tekniska specifikationer än konkurrenterna och finns endast med 12V. Dessutom har företaget döpts till Anchormatic Production AB (här ligger en hund begraven då nästa företag bytte namn från Anchormatic för att inte förknippas med denna leverantör). På mässan raljerade personalen kring konkurrentens (anchoring) bristfälliga kvalitét och påstod att den inte var byggd helt igenom med rostfria delar etc... samt att det bara var en tidsfråga innan de sista lagervarorna var slutsålda och konkurrenten skulle upphöra att existera.

Billigast (och bäst?): www.anchoring.se
Hette tidigare Anchormatic och har mycket bra tekniska specifikationer på pappret. Enligt dem själva så levererar de till FMV och håller på att strypa produkttillförseln till konkurrenten (anchor ovan) då denne anses oseriös av komponenttillverkarna. Personalen på mässan gav en osammanhängande förklaring till förhållandet mellan företagen då grundarna tidigare varit kompanjoner på något sätt...

Jag vill helst köpa den sistnämnda produkten men tycker nu att det hela osar problem. Jag har fått ett kanonpris men vill ju ha service och garanti i framtiden.

Finns det någon som köpt någon av produkterna ovan och har synpunkter eller klargörande information?

Mvh
Benke

Benke (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Benke:

Efter att ha tagit en kreditupplysning så är båda leverantörerna (anchor & anchoring) helt ointressanta. Varning utfärdas...
Mvh
Benke
Björn Johansson (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00

Björn Johansson:

Till min Nimbus 2700 köpte jag för ungefär tio år sedan ett Anchormatic Winchmatic B2, tror jag.
Detta har alltid fungerat klanderfritt, utan en gång i somras, i Fjällbacka, då det pga. av överbelastning (ankarlinespagetti på hamnens botten) hände att frikopplings solenoiden lade av.
Dessa problem löstes på mindre än en vecka av ett företag som på något vis är kopplat eller kanske rent av avkopplat till den röra av företagsbildningar som finns runt ursprungsfirman (?) Anchormatic.

Denna firma som hjälpte mig snabbt med reservdel samt ny alternativ inkoppling för att undvika att denna skada uppstår igen heter "Digital Marin" http://digitalmarin.nu/anc.html och som sagt, hjälpte mig omgående och tillförlitligt.

Men jag är iallafall helnöjd med mitt ankarpel, det sitter på insidan av akterspegeln och arbetar väldigt tyst.

Jag har 60 meter band och en piratbruce i lekande på tio kilo med vässade flyn.

Jag kan bara beklaga allt snurr med företagen runt Anchormatic, jag fick detta förklarat för mig i telefon, hur det låg till, och i denna förklaring lät det vida överlägset manuset till en av TV3´s värsta otittbara såpor...

Jag har erfarenhet av ett Power il, där linan hela tiden kinkar sig, och ger skepparen ett spel, samt erfarenhet att ett kraftigt spel med kättning, fungrarar väldigt bra, men oväsnas en hel del.
Gäst (ej verifierad)
Senast inloggad: 1970-01-01 - 01:00
Kan varmt rekommendera Winchmatic som jag köpte ett för ca 15 år sedan och som fungerat perfekt hela tiden. Mvh, Peter.
OlausPetri
Senast inloggad: 2015-12-28 - 17:51

Ett lättviktsankare är ett alternativ till ankarspel, exempelvis Fortress.
http://www.marineonline.se/fortress-marint-lattviktsankare.aspx 

Det synes dyrt, men du slipper utgift för ankarspel som kan gå sönder. Dessutom kan det fällas hop och ryms i ett stuvfack, i stället för att hänga utanpå båten. Du får samma fästkraft som med ett dubbelt så tungt Bruce-ankare.

Det är förstås tråkigt om ett dyrt lättviktsankare fastnar i botten, så man måste kapa linan, men det behöver inte hända. Fäst en ankarboj i ankarets nedre ände, så kan du dra loss det. SWI-TECH säljer en ankarboj som inte snor in sig i ankarlinan, men ett spam-filter här hindrar mig att skriva deras internetadress.