Rikseskader 2017 till Bornholm

 

Eskadern är fullbokad!
Du kan skriva upp dig på en väntelista genom att klicka här! 

Skriv ditt namn, medlemsnummer, telefonnummer och e-postadress så att
vi kan kontakta dig om det blir avbokningar.

 

Kryssarklubbens femte rikseskader går i år till Nexö på Bornholm.
De senaste åren har rikseskadrarnas mål varit S:t Petersburg 2003, Stralsund 2007, Århus 2011 och Tallinn 2014. Till dessa mål har sammanlagt ca 300 båtar med bortåt 1000 kryssarklubbare från de flesta kretsar deltagit.

 

Bornholm
Bornholms läge i Östersjön gör den till Danmarks östligaste ö. Enklast att placera ön geografiskt är att den ligger sydost om Skåne. Tack vare detta läge har Bornholm ett gynnsamt klimat med många soltimmar.
Landskapet är varierat med kuperad terräng. Naturen är omväxlande med bördig jordbruksmark, stora ytor med skog och i söder långa sandstränder. För er som aldrig varit på den danska solskensön Bornholm kommer ni att uppleva en ö som skämmer bort oss med sina lokalt producerade råvaror, vackra och mångsidiga natur samt historiska sevärdheter. För båtfolket finns det många bra och mysiga hamnar där man känner sig välkomna.

Nexö
SXK har valt Nexö som bas för vår rikseskader till Bornholm. Staden är Bornholms näst största och har den största fiskehamnen. Eftersom fiskenäringen här liksom i Sverige har avtagit har fiskeflottan minskat i antal vilket gör att Nexö har många kajmeter att erbjuda. Vi räknar med att bli ca 70 båtar totalt från stora delar av Sverige.
De lokala kretsarna kommer att deltaga med deleskadrar i rikseskadern till Bornholm. Anmälda deltagare kommer att placeras ut i dessa deleskadrar. Dessa deleskadrar genomförs enligt texten i faktarutan.
Under vecka 29 (måndag 17 juli - fredag 21 juli) kommer vi att ligga i Nexö och ha denna hamn som bas för olika aktiviteter. I det preliminära programmet ingår guidad busstur, vinprovning, museibesök, shoppingrunda, lokala arrangemang och en avskedsfest.

Kom med till Nexö och träffa andra SXK:are i vårt rätta element!

Hoppas vi ses i Nexö i sommar. Det blir ett fullmatat program med valfritt deltagande. Missa inte det!

 

FAKTARUTA
Vistelsen i Nexö kommer att vara från måndag 17 juli – fredag 19 juli 2017, vecka 29.

Anmälan
I samband med anmälan betalas eskaderavgiften 800 kr. Anmälan gäller först när eskaderavgiften är betald.
OBS! Antalet båtar är begränsat till 80 st, inkl eskaderledare.

Eskaderavgift
800 kr betalas till Svenska Kryssarklubbens PlusGiro 11 01-5. Ange "Bornholm 2017" samt skepparens namn som avsändare på betalningen.
I avgiften ingår eskaderflagga, eskaderplakett, Bornholms destinationsflaga, välkomstpresent och mindre arrangemang i Nexö.

Det tillkommer hamnavgifter för fyra nätter 550 DKK och avgifter för avskedsfest och större arrangemang på Bornholm.

Till- och frånsegling kommer att genomföras i form av deleskadrar om ca 5 till 10 båtar som utgår från olika platser längs kusterna. Starttider beror på avståndet från Bornholm, vilket tempo eskaderdeltagarna vill hålla och vilken rutt som eskadern har valt. Det kan bli aktuellt att samordna deleskadrar från flera kretsar och eskadrarna kommer i möjligaste mån anpassas till deltagarnas tillgång till tid.

Avbokning
Vid avbokning före 30/4 återbetalas eskaderavgiften. Vid avbokning efter 1/5 återbetalas inte eskaderavgiften, om inte särskilda skäl föreligger.

Väl mött på eskader!

För eskadernämnden:
Rolf Albinsson   albinsson.45@gmail.com   0456-139 69
Christer Böös    christerboos@msn.com     046-29 24 35
Kjell Vestberg    kjell.vestberg@telia.com    0303-33 89 39

 

Bornholm

4954

 

Nexö hamn

5086

5087

5022

 

Kryssarklubbseskader i hamn

5021

 

Bornholms flagga

5020

 

 

Skapad: 2016-11-16, uppdaterad senast: 2017-02-01