Hoppa till huvudinnehåll

Eskaderkalender 2020

Segla med oss i Karibien!

Svenska Kryssarklubben erbjuder en spännande och trivsam eskadersegling i Leeward Islands vackraste områden
mellan den 8-23 februari 2020.

Segla med Svenska Kryssarklubben i Karibien

St. Martin tillhör Leeward Islands där bl a Anguilla, St Barthelemy och St Kitts, ingår. Området ger en blandning av europeisk och karibisk kultur, orörda stränder, snorkling och dykning, bra restauranger och sightseeing. Varje ö i området har sin historia och är präglad av den europeiska koloniseringen i Karibien. Området ger både möjlighet till korta etapper och till öppen havssegling med 15-30 Nm mellan öarna. Passadvinden från nordost gör det lätt att planera en bra och omväxlande rutt under 15 dagars segling. Leewardöarna har ett av de mest behagliga klimaten i Karibien – medeltemperatur på 26 grader under hela året och svalkande regnskurar med ojämna mellanrum.

Vi gör en rutt med många olika upplevelser och här följer några smakprov. Vi startar på St Martin där vi hämtar upp båtarna i Marigot Bay. Som första stopp planerar vi Anguilla, en fantastisk ö som består av korall och kalksten och erbjuder därför vita stränder och kristallklart vatten. En av världens absolut vackraste stränder, Shoal Bay, finns här. Vi seglar också ut till Prickly Pear några nautiska mil norrut, även den med kritvit korallsand. Bara att njuta av bad och snorkling och en matbit.
Vi vänder söderut och ställer in autopiloten på St Barthelemy. Vi ankrar i Gustavia, huvudstaden på den gamla svenskön. Vi strosar på Kungsgatan och Drottninggatan och super in atmosfären och tittar på historiska platser. Det finns flera bra restauranger och många butiker för den hugade. St Kitts är värd några dagar – det finns mycket att se. Vi lunchar på Clay Villa Plantation House & Garden. Och så naturligtvis – en hummermiddag på kvällen!

När vi vänder tillbaka norrut besöker vi Anse de Columbier på nordvästra delen av St Barth. Vi tar en promenad över berget till en annan underbar strand, Ance de Framands. På stigen möter vi kanske en och annan sköldpadda! Näst sista dagen lägger vi oss i Philipsburg, huvudstaden i den holländska delen av St Martin med stora möjligheter till shopping.

Båtarna vi seglar med är toppmoderna och bekväma: Bali 4.0, Lagoon 42, Nautitech 40 Open, Lagoon 380, och Dufour 500.

För frågor & mer information kontakta Svenska Kryssarklubbens eskaderledare:
Rolf Albinsson, tel: 072-341 86 25
Kerstin Andersson, tel: 070-588 25 42

För bokning kontakta Navigare Moments:
Andreas Axelsson, 0733 90 45 14

Detta ingår:
- Flyg t/r Arlanda till St Martin via Paris (även möjligt från Landvetter och Kastrup)
- Flygskatter
- Del i kabin
- Städning
- Sänglinnen & handdukar
- Jolle & utombordare
- Reducerad självrisk
- Transfer från flygplats-marina t/r
- Fyra gemensamma måltider
- Tre gemensamma utflykter
- Eskaderledare med mycket lång erfarenhet

Prisindikation: 36 495 kr
 

Tillkommer på plats: boj- och hamnavgifter, avgifter för naturparker och inklarering, samt diesel och vatten. Övrig matkostnad förutom det som ingår i priset tillkommer. Vi reserverar oss för flygskatte- och valutaförändringar.
 

>> Här finns mer information och du kan göra bokningsförfrågan <<

 

Segla med Svenska Kryssarklubben i Karibien