Hoppa till huvudinnehåll

Till helgen bär det av på sjön

Publiceringsdatum: 2019-08-28

Vi har haft några dagar med strålande väder. Jag, Razmus (sonen) och John, en kompis till Razmus var på Astrid Lindgrens Värld tillsammans med föreningen ATSUB Göteborg. Vi åkte buss tidigt på lördag morgon, spenderade större delen av dagen inne på ALV, sov i stuga på campingen och spenderade söndagen på ALV innan vi åkte bussen hem igen. Ett mysigt litet äventyr trots att vi inte var på Breda.

Tyvärr har jag inte hunnit vara hos Breda i det fina vädret. Mitt hus kom äntligen i tisdags och i fredags fick jag nycklarna. Som jag har väntat! Huset är 4½ månader försenat, så ni kan förstå att jag har varit både otålig och irriterad. Men nu tillslut så har det kommit.

Klicka på fotot för att komma till videon på när huset levereras. På fotot håller de på att packa upp huset.

Fotoväggen, soffan och Flipp.

Jag börjar komma iordning nu. Jag har fått packat upp köket och mina kläder. Köpt och skruvat ihop en säng, hämtat mina byrålådor hos mormor och köpt en klädhängare och skoställ. Inatt var första natten i nya sängen. Underbart! Jag har nämligen fått ryggskott på grund av en lutande soffa och en luftmadrass. Huset är ett attefallshus på 25kvm med två sovloft, ett till mig och ett till Razmus. Det finns en toalett med dusch och tvättmaskin, ett kök och yta för soffa m.m. Det känns alderles lagom för oss. Compact living :D

Jag var och tittade till Breda igår och hon såg bra ut, alla förtöjningar satt kvar och det är ju en fördel. Till helgen ska jag och en kompis och eventuellt min syster med döttrar ut och segla med Breda. Det ska bli så kul.

Den planerade rutten är:
Fredag; Hönö - Källö-Knippla
Lördag; Källö-Knippla - Marstrand
Söndag; Marstrand - Hönö

Jag tror det blir en ganska lagon rutt och vädret ska vara hyfsat vad jag förstod det. Eventuellt någon regnskur men inte konstant regn eller jättemycket blåst. Vi kan nog till och med prova seglen lite. 

Lite senare i September ska jag träffa en segelcoach i fyra timmar. Då hoppas jag att jag lär mig grunderna så jag kan känna mig någorlunda trygga med att segla. Det ska bli jätteroligt!

 // Joy

Koordinater
N 57° 50,430'      O 12° 58,062'