Hoppa till huvudinnehåll

Ingen helhelg men ändock en heldag på sjön

Publiceringsdatum: 2019-08-31

Min helhelgspartner har tyvärr blivit sjuk, så den ordinarie planen fick läggas på hyllan till en annan gång. Som tur är bestämde sig min båträdda kompis Alex att hon kunde följa med. Vi lämnade Kungälv vid 10:00 och var ute vid Breda vid 11:30. Runt 12:00 var vi redo att kasta loss. Min båtplats är sjukt svår att backa ut från, strömmen går snett innåt vilket gör att fören glider åt styrbord när man vill att den bara ska gå rakt ut. Men våran snälla båtplatsgranne hjälpte till att hålla i båten tills vi kommit tillräckligt långt ut. Jag tror att jag ska prova att släppa förtöjningen babord fram sist nästa gång och se om det blir bättre. Har ni några bra tips??

Det blåste en frisk bris men vi tog oss ut från hamnen utan problem och motorseglade in under Fotö-bron och ut i fjorden mot Göteborg. Och där gungade det galet mycket och Alex såg lite lätt panikartad ut varpå jag försökte försäkra henne att Breda inte välter. Tillochmed Flipp tyckte det gungade lite väl mycket och la sig resolut i Alex knä resten av resan. Väl inne mellan Hönö och Grötö lugnade vågorna ner sig och resten av resan flöt på smärtfritt. På Källö-Knippla fick vi lagt till snyggt utan problem, längs med en flytbrygga.

Väl på Källö-Knippla traskade vi hem till min mormor för en kopp kaffe och lite trevlit tjöt. Vi var där drygt 2h innan vi sa hejdå för att åka hemåt igen.

Hemresan gick jättebra, gungade inte riktigt lika farligt och nu var vi beredda på vågorna den lilla sträckan med öppet vatten. På vägen såg vi en säl. Den var uppe en lång stund, så himla fin.

Det är roligt att köra båt! Snart ska jag ha seglarkurs med en coach. Det är flyttat från 3:e till 25:e. Barra att hålla tummarna på att vädergudarna är på min sida.

En Alex i båtmundering.

Nu är breda "parkerad" hemma igen. Att lägga till hemma igen gick smärtfritt.

Vi ses nästa gång Breda!

 

Koordinater
N 57° 49,593'      O 11° 39,273'