Hoppa till huvudinnehåll

Bloggar av Erik.nystrom

2012-07-02
 Torsdagen den 28 juni var det äntligen dags för samling vid Flaten, Norrtälje SS klubbhamn.Dagarna innan med regn, kyla och nordliga vindar började jag tvivla på att någon ville segla norrut.Sju båtar kom till samlingsplatsen, den åttonde skulle hinna ifatt oss om några dagar. Redan första kvällen klarnade det och solen tittade fram. Genast kändes allt bättre..
2012-05-25
En fiskmås, Larus Canus, har byggt bo på toatömningstanken i Norrviken och ruvar för närvarande, 25 maj, på ägggen.Det är osäkert när vi båtägare får tillgång till anläggningen igen. Membranen till pumpen är ännu ej inkopplade.Lagom till midsommar var äggen kläckta och tanken kunde tas i bruk.
2012-05-10
Jag har fått sommarplats på Malma Kvarn i år och då gäller det att flytta båten från Jakobsbergs Båtsällskaps hamn i Mälaren till Malma på Fågelbrolandet. Enklast är naturligtvis att gå via Hammarbyslussen, Skurusundet, Baggensstäket och Ingaröfjärden bort till Malma Kvarn. En sträcka på ca 50 M.Men varför göra det enkelt för sig när man kan krångla till det?
2012-05-09
Gick till Väster Mälarkretsens uthamn , Lövhällen på Ridön i Mälaren med ankomst 30/4..Soligt men kallt, men solen värmde vattnet i den grunda viken så första maj var det dags för årets första bad. 14 grader och ca 5 simtag, härligt!Blomsterprakten på land var enorm. Se bilderna nedan.