Hoppa till huvudinnehåll

På väg igen (22 juni - 26 juni)

Publiceringsdatum: 2015-06-22

Idag - måndag den 22 juni - var väderprognosen fin och himlen blå. Äntligen!

Fragancia behöver ytterligare några dagars reparationer, men vi ville utnyttja det fina vädret för en tur. Vi hissade genuan och lät den nordliga vinden ta oss söderut längs Kererra. När man lämnar Kererras sydudde tvärs om styrbord öppnar sig vyerna och himlen blir - en dag som den här - oerhört stor.

Kererras sydudde, Mulls sydsida och rakt förut Irländska Sjön

Det är verkligen en befrielse att glida ut i detta en sån här dag.

När vi närmar oss Luing Sound - där strömmen är kraftig/uppemot 8 knop vid spring - märks det på sjön. 

Inne i sundet får vi fin fart. Ibland passerar vi bredvid/igenom tidvattenvirvlar, "Eddies".

Vi rundar sydudden på Luing och tar en nordostlig kurs upp mot en av de mindre fjordarna i området: Loch Melford. Längst in i Loch Melford tar vi natthamn i en liten marina. Vi vill rekognocera lite avseende lämpliga upptagningsplatser för hösten redan nu. Men Loch Melford verkar lite för osäker. Vi får leta vidare.

En fin dag blev det i alla fall!

 

Fredag 26 juni:

Vi är tillbaks i Oban igen. Regnet droppar på rufftaket och himlen är grå, grå, grå. Men det har gått framåt med reparationerna av Fragancia. Om de bara kan få dit den nya pulpiten snart så ska vi kunna komma iväg. Hoppas det blir gjort senast imorgon så att vi inte behöver stanna här över helgen också. För nu längtar vi verkligen iväg!

Om jag backar tre dagar så var ju Marianne och jag på väg in till en liten marina längst in i Loch Melford. Vi stannade på denna fina plats hela tisdagen. Strålande sol hela dagen. Då njuter man en sommar som denna. Doublefun fick ytterligare en omgång båtvård också och nu börjar de polerade skrovsidorna se riktigt blänkande och fina ut. Den långa väntan på att Fragancia ska bli seglingsklar har åtminstone fört med sig att Doublefun har blivit ordentligt omvårdad. Eftersatt underhåll under de senaste två årens segling har blivit utfört. Den ständiga listan med "att-göra-grejer" har nog aldrig varit så kort.

På onsdag- torsdag tog vi oss långsamt tillbaks till Oban, efter en övernattning i Craobh Haven. Molnigt och ingen vind, så bilder får bli från soldagen i fina Loch Melford istället. De gröna bergen i solsken är svåra att tröttna på!