Hoppa till huvudinnehåll

Bloggar av Zarih

2013-09-13
Snart sätter vinterpysslet igång. Den 4/10 är det dags för upptagning. Bockar och dylikt är färdiga att användas. De nya namnskyltarna i teak är beställda. Blir fint dom snus. Vi har enats om färgval och i vilken ordning saker och ting ska ske. Nu väntar vi bara.
2013-08-16
Vilken helg! Vi bestämde att slussa Linköping-Söderköping tur och retur. Solen stod som spö i backen. Ca 30 grader varje dag och lite vind. Som gjort för att njuta. Min kompis och hennes Doberman Saga följde också med. Ingen av dem hade slussat förr, så varför inte? Vilken otrolig skillnad ett par extra händer gör. Slussningen gick som smort det måste jag säga. Bra övning inför framtiden.
2013-07-15
Vilken härlig båtsemester. Vi har upplevt både ups and downs. Två motorhaverier som vi lyckades fixa. Dels med hjälp av SSRS och sjöassistans. Vi har haft rejäl sjögång och blivit inblåsta i Trosa. Men i övrigt har det varit toppen och en lärorik resa. Resan hem från Dalarö var en kombination av semester, transport hem och övningskörning.
2013-07-08
Husse släppte upp valpen eftersom jag inte hade lust att gå upp. Brukar fungera. Men det är tydligen inte bara vi som är trötta. Husses "masterplan" fungerade så här.
2013-07-05
Så otroligt god mat. Brasseriet i Vaxholm. Och trevlig och uppmärksam service. Christer; stekt sill, potatismos och lingon. Jag; Ceasarsallad och vitlöksbröd med aioli. Var mätt hela dagen sedan.
2013-07-05
Oftast är det jag som är hopp-iland-kalle. Vi har tänkt att göra tvärtom men just nu är det så. Eftersom vi slussar uppåt på vägen hem, kan själva slussningen bli tung. Hon väger ju trots allt 10 ton. Jag ska därför få en vinsch ombord vilket gör att slitet för mig blir mindre. Wohoo
2013-07-05
Ett helt nytt begrepp. Vi gled in i Vaxholm, som för övrigt är vackert från sjösidan, lugnt och fint. Att angöra gick som en dans. Lugnt, fint och hur snyggt som helst. Vi var mäkta stolta. Lunch och lite shopping stod på schemat. Och en lur för mig. Vi käkade på Brasseriet som tillhör Vaxholms hotell. Så otroligt gott, så trevlig service. Precis allt som Framfickan på Grinda inte var.
2013-07-05
Det är lite trångt och jag känner en viss oro för att lägga ut. Vinden har vi sidan. Vi får hoppas det går bra. Det tar lite tid att lära känna en båt och upptäcka hur hon beter sig under olika förhållanden. Vaxholm gäller just nu. Ska se om vi hittar något och fixa gasreglaget på "flybridge". Fin morgonpromenad och hundarna är nöjda. På så vis är Grinda underbart.
2013-07-04
Grinda. Pittoreskt och mycket vackert. Solen tittade fram och med den kom värmen. Härligt. Då har vi själva angörandet kvar. Inte höjden av proffsighet direkt. Vi missuppfattade hamnvärden och lade oss på fel ställe. Ett krångligare ställe. Angöring; boj, stäv mot brygga. Vinden i sidan. Ingen bogpropeller, gashandtagen är mycket tröga och sitter inte helt fast visade det sig.
2013-07-04
Det har varit ett par intensiva och långa dagar. Hundarna vaknar ovanligt tidigt vilket gör att även vi vaknar. Ligger nu på Möja och ska åka iväg till Grinda. Vi har bestämt att ta det lugnt idag och ligger kvar på Grinda tills imorgon. Få se om vi då fortsätter mot Vaxholm eller om vi struntar i det. Hur som helst blir det middag ombord ikväll.