Hoppa till huvudinnehåll

Nya artiklar

Båtpärmen har nu uppdaterats med Kapitel nr 13 om Litiumbatterier och vad man bör tänka på om man funderar på att byta till dessa.


Nu börjar sjömackar leverera den nya miljövänliga dieselbränslet HVO100 (XTL).
XTL är den internationella beteckningen på bränslet och skall stå på pumpen.
Vi kommer att uppdatera listan så fort vi hittar nya sjömackar med detta bränsle.
I nedanstående länk hittar Du de mackar vi nu känner till samt information om bränslet.
Hör gärna av Dig till någon av oss i Båttekniska Nämnden om Du hittar ytterligare någon sjömack som säljer detta bränsle.


Annika Koch och Björn Chistensson har i drygt 20 år seglat Lindisfarne och numera Moon från Nordsjön till Medelhavet, på Atlanten och runt Stilla havet. De har ankrat både i varma och kalla vatten både i söder men kanske helst i norr.
Att kunna sova tryggt är viktigt för trivseln och nöjet på längre färder med båt. Deras samlade erfarenheter av ankartyper, kringutrustning och ankringsmetoder, vikten av förberedelser och underhåll av utrustningen beskrivs med både goda ochråd och varningar för olämpliga metoder.


OpenCPN det nya sättet att köpa och använda de senaste uppdaterade Digitala sjökorten på PC, och platta. Många länders digitala kort är nu tillgängliga mot en liten kostnad. Funktionaliteten hos OpenCPN är nästan som en fullödig plotter.